Prokletstvo igrača sa Balkana

Izgledalo je da će sezona biti fantastična i izuzetno zanimljiva, posebno zbog činjenice da je u NBA ligi ove sezone trebalo igrati čak 20 igrača sa naših prostora. No, počelo je otkazima pred sam start sezone koji su dobili Damjan Rudež o Orlandu, odnosno Rade Zagorac u Memphisu.

Mnoge je šokirao događaj sa treninga Chicaga, pred početak sezone, kada je u sukobu saigrača Nikola Mirotić završio u bolnici sa težim povredama lica. Kako stvari stoje Bullsi su Mirotića izgubili za početak sezone, dok su zbog discipline kaznili ‘izgrednika’ Bobby Portisa sa 8 mečeva neigranja. Obojica su se nedavno vratila u tim, a Mirotić je zaigrao odlično:

Portis spreman na novi početak

Potom je kao iz noćne more krenula sezona za Miloša Teodosića koji je ozbiljnije povređen već u trećem nastupu za svoje Clipperse, zbog čega odsustvuje već mesec i po dana. To kao da je bio uvod u još jednu katastrofalnu sezonu tima iz LA kojem su se redom krenuli povređivati Beverly (izgubljen za sezonu), Griffin (2-3 meseca), Gallinari (vratio se)…

Potom je ‘stradao’ i Mirza Teletović, koji je morao na operaciju zbog čega će odsustvovati skoro do kraja ove kalendarske godine. I njegov saigrač iz reprezentacija BiH, Jusuf Nurkić koji je nezamenjiv na poziciji centra trenutno je odsutan sa terena zbog neugodne povrede koju je doživeo u meču sa Wizardsima:

I Nurkić povređen

Pre njega je zbog povrede van terena već dve sedmice bio krilni igrač Wolvsa, Nemanja Bjelica, dok je vrlo neugodnu povredu na utakmici protiv Bullsa doživeo i Nikola Jokić koga nismo gledali na nekoliko poslednjih mečeva. Jokić fali mnogo svojoj ekipi koja je u negativnoj seriji a odstustvo Jokića i njegovog centarskog para, Millsapa, teško nadomnešćuju Plumlee i Farried.

Jokić o povratku na teren

Poslednju u nizu neugodnih povreda, i to oba oka, doživeo je Dario Šarić. Povredu je zadobio na treningu, a na poslednjim mečevima za Philu nastupao je sa zaštitnim naočarima.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*