Knicksi imaju novog MVP-a

beasley mvp
Twitter

Sinoć se u Madison Square Gardenu orilo MVP,MVP! I to u večeri kada je njihov najbolji igrač imao vjerovatno najgoru utakmicu sezone sa samo jednim poenom. No još jednom je uletio dobro poznati lik, Michael Beasley i torpedirao Celticse te zaslužio ove povike.

Stvari su počele odlično za Knickse. Vratio se Zingis nakon povrede, te su imali 10 poena prednosti nakon prve četvrtine. U drugoj su se Kelti malo primaknuli, da bi potpuno preuzeli utakmicu u trećem periodu. Irving je ubacio 3 trojke, Tatum jednu i Boston je preokrenuo i otišao na 9 poena prednosti. No krajem treće dionice Beasley se budi. Kreće njegova serije koja se tek počela zakuhtavati.

U trećoj dionici ubacio je 6 poena zaredom i držao je Knicske u igri, da bi u posljednjoj dionici nadigrao Kelte sa 11-4 na početku. Nakon toga Boston se nije više uspio vratiti u utakmicu i Knicski su mogli slaviti “novog MVP-a”. Beasley je na kraju završio sa 32 poena uz 13/20 šut u samo 24 minute igre. Poslije utakmice su ga pitali kada mu je ruka tako postala “vruća”. Odgovor je bio u njegovom stilu -“9.januara 1989.”- Inače Beasley je rođen 9.1.1989. godine…

Osim Beasleya solidan je bio Kanter sa 14 poena i 10 skokova, a po 12 su dodali Jack i Lee. Zingis je ubacio samo 1 poen, a šutirao je očajnih 0/11, no Beasley se pobrinuo da Knicksi ne osjete najgoru utakmicu sezone svog najboljeg igrača. Kod Kelta Irving je bio najbolji sa 32 poena, a osim njega Tatum je bio solidan sa 17. Ostatak ekipe je podbacio i to je glavni razlog poraza.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*