“Mladi Ray Allen” neutralizirao sjajnog Šarića

Vidjeli smo dva junaka u dresovima Raptorsa i Sixersa. Nažalost samo je jedan mogao slaviti na kraju. To je na kraju bio Demar Derozan koji je odigrao utakmicu karijere, dok je s druge strane kratak ostao Dario Šarić. Osim poraza falio mu je i 1 asista da upiše prvi triple double u NBA ligi. No, vjerujemo da će više biti razočaran s tim što su Sixersi ispustili 22 poena prednosti, nego s jednim asistom manjka.

Junak utakmice Demar Derozan je pravi tip oldschool beka šutera. Svoju igru bazira na poludistanci i dosada u sezoni ima samo 28% šuta iza linije 7,24. No u večerašnjoj utakmici je poludio. Ubacio je 6 trojki, a u prvom dijelu je imao 4/4. -“Izgledao mi je kao mladi Ray Allen. To je ono što mi trebamo od njega.”- izjavio je njegov trener Casey nakon prve četvrtine. Inače Casey je bio pomoćni trener u Sonicsima dok je Allen bio tamo.

Sixersi su nakon utakmice s Kingsima u kojoj su imali 16 poena prednost, opet ispustili veliko vodstvo. Na krilima Šarića i Covingtona uspjeli su doći do velike prednosti na odmoru, a do kraja se to popelo i do 22 razlike. No onda je svoj show počeo Derozan. Ubacivao je odakle je htio, a Šarić je držao Sixerse u utakmici. Nažalost nije bilo dovoljno i Derozan i Raptorsi su uspjeli doći do teško zarađene pobjede.

Derozan je ubacio 45 poena, što je najviše u karijere i tome je dodao i rekordnih 6 trojki. Lowry je stao na 22 poena uz 9 skokova, a Ibaka i Wright su dodali po 12. Šarić je blistao u dresu Sixersa. Ubacio je 18 poena, imao 10 skokova i ubilježio 9 asista uz sjajnih 7/10 iz igre. Simmons je ubacio 20 poena, a Covington je dodao 19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*