Top 5: Učinak naših za 12/12 i 13/12/2018

1 Nemanja Bjelica

“Ovo je bila posebna utakmica za mene.”- izjavio je Beli nakon susreta s Wolvesima. Tako je i odigrao. Protiv svog bivšeg kluba, Beli je bio najbolji čovjek Kingsa na parketu. Počeo je dosta sporo u napadu, ali dobrom drugom četvrtinom imao je 9 poena na kontu na poluvremenu. Beli je nakon odmora držao Kingse u igru, a onda je i prelomio meč trojkom minutu i pol prije kraja. Utakmicu je završio sa 25 poena uz čak 4 trojke, dok je u obrani podijelio dvije blokade.

 

2 Luka Dončić

Direktan duel Younga i Dončića otišao je na stranu Slovenca. Obojica glavnih kandidata za ROY nagradu su odigrali odlične utakmice, no Mavsi su dobili, a Luka je bio sjajan. Kao i protiv Rocketsa, ukupan šut mu nije bio bajan, no opet je odlučio utakmicu. Stigao je do double double učinka, a bio je i najbolji asistent u ekipi sa 6 dodavanja. Sjajno je koristio ulaze, te vrlo lako dolazio do slobodnih bacanja, a na kraju je uz Barnesa bio i najbolji strijelac ekipe.

 

3 Nikola Vučević

Još jednom, ključni igrač Magica. Bullsi su u ovoj utakmici pokazali da su u raspadu. Jednog od najboljih finišera na obruču u Ligi su jako loše branili. Vuč se nazabijao koševa iz reketa preko Cartera i Lopeza. Nisu imali rješenje za njega čitavu utakmicu. Vuč je ubacio 26 poena uz vrlo dobar šut, a pogodio je i ključan šut koji je odveo Magic na, u tom trenutku, teško dostižnu prednost.

 

3 Bogdan Bogdanović

Ponovno ulazeći s klupe, Bogdan je imao sjajan meč. U ovoj drugoj postavi Bogdan ima dosta prilike kreirati, i bio je konstantan problem za obranu Wolvesa. Šuterski je bio dosta raspoložen, pogodio je nekoliko trojki i dugih dvojki. Kada su to krenuli zatvarati, Bogdan je dijelio asiste. Uz Bjelicu ponajbolji igrač Kingsa na utakmici.

 

5 Dario Šarić

Dario se polako navikava na hladnu Minnesotu. Još jednom je imao vrlo dobar meč. Protiv Kingsa je sjajno koristio utrčavanja, te je bio odličan u kontri. Tu je prikupio dosta poena, a ubacio je i 2 trojke. Točno ono što se od njega očekuje. Vrlo dobra Darijeva predstava, koji se polako uklapa u ovu ekipu.


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*