Bosna oslabljena u kvalifikacijama

Košarkaška reprezentacija Bosna i Hercegovine uspjela je preko Armenije, Švedske i Slovačke izboriti kvalifikacije za Svjetsko Prvenstvo. Imali su dosta uspona i padova u tim predkvalifikacijama, a najdeblji kraj je izvukao Amerikanac u dresu Bosna, Alex Renfroe.

Bosna nastavlja bez stranaca!

Nakon poraza kod kuće od Šveđana, Dule je primjenio šok terapiju i otjerao Amerikanca. To je jako dobro utjecalo na Bosance i u posljednje dvije utakmice su izborili pobjede i došli do toliko željenih kvalifikacija. Dule je oformio mladu ekipu, predvođenu zvijezdom Cedevite Džananom Musom.

Maestro, mi smo tvoja Mona Liza!

Sada su iz KS BiH odlučili ipak dodati Duletu stranca na raspolaganje u ekipu. Ipak su ove kvalifikacije malo veći zalogaj, a NBA igrači Nurkić i Teletović nisu na raspolaganju. Taj stranac je trebao biti Scottie Wilbekin. jedan od najboljih igrača Darušafake. Iako je sve već bilo dogovoreno, Wilbekin se na kraju ipak odlučio za drugu reprezentaciju. Turska mu je ponudila državljanstvo i Scottie se odlučio za njih. Tako će Bosna biti “oslabljena” za novog stranca koji bi sigurno pomogao ovoj reprezentaciji da dođe do svog cilja, tj plasmana na Svjetsko Prvenstvo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*