“Najluđi su jugoslavenski treneri”

Bivši igrač Partizana, Davis Bertrans napokon se probio u rotaciji Spursa. Popović ga je polako uvodio u sastav, a sada Bertrans napokon pruža dobre igre. No kako je Bertrans proveo dosta godina u Partizanu, Popović mu nije bio prvi trener s naših prostora. Prije njega je tu bio Duško Vujošević, a Bertrans je nedavno u intervjuu za HoopsHype govorio o periodu prije njegove NBA karijere, te iskustvu s našim trenerima.

Dali je Popović sličan nekom treneru koji vas je trenirao u Europi?

Igrao sam za dosta trenera u Europi i mogu vam reći da ni niti jedan nije sličan s Popovićem. Tamo te treneri nekada ne puštaju da igraš svoju igru, a bili bi najsretniji kada ne bi primili niti jedan koš na utakmici. Nekada kada protivnička ekipa ubaci 2-3 koša zaredom, treneri znaju biti jako ljuti. Kod Popovića je to drugačije, on zna da i protivnici moraju zabiti koš. Kod njega je najbitnije da se trudiš u obrani i da daš sve od sebe da ostaneš ispred igrača i maksimalno mu otežeš šut.

Imao si prilično interensantnog trenera u Europi, Duleta Vujoševića koji je poznat po raznim “ludim” stvarima. Imaš li možda neku priču o Duletu?

On je posebna vrsta trenera. Bogdan (Bogdanović) i ja smo proveli jaaako puno vremena trenirajući individualno s Duletom. U tim godinama to mi je jako puno pomoglo. Mentalitet trenera s bivše Jugoslavije je nevjerovatan. On je definitivno karakter, no jako se brinuo za nas. Kada viče na vas naravno da nije sretan, ali to radi iz brige. Znao nas je ostaviti na treningu sve dok nismo ubacili 10 trojki zaredom izlazeći iz bloka. Nekada smo morali nositi rukavice za vrt dok smo šutirali i takve stvari. Bilo je tu puno različitih stvari, no na kraju mi je to jako pomoglo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*