Top 5: Učinak naših za 18/1 – 20/1/2018

1 Jusuf Nurkić

Jednom riječju možemo opisati nastup Jusufa Nurkića protiv Pacersa – dominacija. Sabionis i Young nisu imali rješenja za Nurka pod košem. Ubacivao je kako je htio, jednostavno je bio presnažan za Sabonisa, a Nurk je to sjajno koristio. Dominirao je u skoku, uhvatio je odličnih 17 skokova, a tri je pokupio u napadu. Odličnu igru u napadu začinio je i dobrom obranom, te fantastičnom blokadom nad Oladipom.

2 Nikola Jokić

Nuggetsi su u očajnoj seriji, a jedina svijetla točka u njihovoj ekipi u posljednje vrijeme je Nikola Jokić. Obično dobije pomoć od jednog, eventualno dva suigrača no često to nije dovoljno. Slično je bilo u protiv Sunsa. Chandler ga je teško pratio, Jokić je solidno šutirao i dijelio asiste, no Nuggetsi su ipak poklekli od loših Sunsa. Još jednom je imao izuzetno dominantno skakačo veče.

3 Dario Šarić

U pobjedi protiv Bostona Dario je odigrao solidnu utakmicu. Na parketu je radio sve po malo, bio solidan u napadu, pogodio neke otvorene šuteve, dok je bio aktivan u obrani. To mu je donijelo čak 3 ukradene lopte, a na kraju se dovukao i do 16 poena uz 2 pogođene trojke. Sixersi su uzeli skalp Keltima, a Dario polako postaje pravi glue guy ove ekipe.

4 Goran Dragić

Nevjerovatan je podatak da ekipa Heata ima 4. najbolji score lige u posljednjih godinu dana. Glavni katalizator njihovih igra je sjajni Goran Dragić. Nakon što je uzeo nagradu za igrača tjedna Istočne konferencije, Goran je nastavio u istom ritmu. Protiv Netsa je imao slabiji šuterski dan, no opet je bio dobar kada je trebalo. Solidno je upošljavao suigrače, te igrao aktivnu obranu i Heat je došao do još jedne pobjede. Kako sada stvari stoje playoff im ne bi smio pobjeći.

5 Bogdan Bogdanović

Bogdan još uvijek nije navikao na NBA tempo. Nakon savršene predstave protiv Jazza, gdje je ubacio 6/6 trojki, protiv Grizzliesa je bio jako loš u tom segmentu. Pogodio je samo jednu iz 7 pokušaja, no ipak je uspio doći do 15 poena. S druge strane za dva poena je gađao 6/6, te solidno razigravao suigrače. Ruka ga jednostavno nije slušala s veće razdaljine. Bogdan je i u ovakvoj formi jedan od najboljih igrača Kingsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*