22. januar: Danas ponosa i sramote za navijače Lakersa

22 januar kod fanova Lakersa budi raznolika osećanja. To je datum na koji smo videli jednu od najboljih individualnih predstava u istoriji Lige, davne 2006 godine. Sa druge strane, pre tačno godinu dana, mladi tim Lakersa na ovaj je dan doživeo katastrofalan i najteži u istoriji poraz (73 – 122) od ekipe Dallasa. Katastrofalna igra koja je završena neslavnim rekordom i porazom od Mavericksa (73 – 122) najavila je kako će tegobna za slavni klub biti post-Kobe era.

Nezaboravni rekord

Da tragedija bude veća, na isti dan ali 12 godina ranije Kobe je ostvario svoj lični rekord.

Bilo je to 22.1.2006. godine. Mesto Staples centra Los Angeles. Momak s brojem 8 na leđima je odlučio da će taj dana ući u anale NBA lige. Momak se naravno zvao Kobe Bryant, a protivnici su bili Toronto Raptorsi. Mesec dana prije toga duela Kobe je sam zabio više od ekipa Mavsa, kada je za 3 četvrtine u samo 33 minute strpao 62 poena. Pitali su ga posle toga šta bi bilo da je igrao još igrao, “Verovatno bi došao do 80, odlično sam se osećao na terenu” Kasnije je i došlo do toga.

Lakersi su zapravo vrlo loše ušli u utakmicu, na poluvremenu su gubili čak 18 razlike, no Kobe je imao drugačije namere za tu utakmicu. Na kraju naravno pobeda i 81 poen u box scoreu! Neke neverovatne statistike su naravno isplivale iz tog meča:

  • iako je Kobe imao čak 60% šuta iz polja, ostatak Lakersa je šutirao samo 33,3%
  • Kobe je uputio 46 šuteva prema košu i njegovih 60% je bila najbolji postotak u utakmicama u kojima je neko uputio 35+ šuteva
  • samo 35,7% šuteva mu je asistirano na ovom meču, što još više govori kakvu je Kobe imao tekmu i koliko je bio nezaustavljiv

Na kraju je statistika izgledala ovako 81 poena, 28/46 šut, 7/13 trojke, 18/20 slobodna bacanja, 3 steals, 2 assists, 42 minutes, i naravno pobeda na kraju!!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pet najtežih poraza u istoriji Lakersa - Ostatak Sveta
  2. Za Wilta ste znali, no i oni mu prave društvo u vrhu! - Ostatak Sveta
  3. Kobe: 24 rekorda na 24-godišnjicu drafta i ulaska u NBA! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*