Pacific 2019 – 2020: Borba za Los Angeles, Ratnici nakon dugog vremena nisu favoriti

Uvodni tekst

Golden State Warriors

IN- Ky Bowman (R), Alec Burks (SAC), Willie Cauley-Stein (SAC), Marquese Chriss (CLE), Andrew Harrison, Glenn Robinson III (DET), D’Angelo Russell (BKN), Omari Spellman (ATL).

OUT- Jordan Bell (MIN), Andrew Bogut, Quinn Cook (LAL), DeMarcus Cousins (LAL), Marcus Derrickson (ATL), Kevin Durant (BKN), Andre Iguodala (MEM), Jonas Jerebko, Damian Jones (ATL), Shaun Livingston.

DRAFT- Jordan Poole (28.pick), Alen Smailagic (39.pick), Eric Paschall (41.pick)

Po prvi puta nakon dugo vremena Ratnici u sezonu ne ulaze kao apsolutni favoriti. Potpuno suprotno zapravo, ove sezone predstoji im borba za playoff. Glavna vijest ljetnog prijelaznog roka je bio odlazak Duranta. Bilo je lijepo dok je trajalo ali KD je odlučio tražiti nove izazove u Netsima. Ostali su bez ponajboljeg igrača Lige, takav udarac bi osjetila svaka ekipa pa i Warriorsi. Odlazak KD-a je možda bio i nekako očekivan, baš zato veći problem za Ratnike bi mogla predstavljati povreda Klaya Thompsona. Pokidao je ligamenta protiv Raptorsa i out je minimalno do Allstar vikenda. Možda i dulje. Ipak, Duranta nisu izgubili za ništa. Stigao je Dangelo Russell nakon Allstar sezone u Netsima. Biti će jako zanimljivo vidjeti kako će Kerr upariti njega i Currya. Russell ako želi ostati Allstar i na Zapad morati će dobrano poraditi na svojoj efikasnosti. U Netsima je ima ogromnu količinu lopti za potrošiti, dok se sada stvari malo mijenjaju. Curry će morati biti na MVP razini, Draymond mora nekako ostati u optimalnoj formi kroz čitavu sezonu da bi Ratnici imali šanse za prednost domaćeg terena u playoffu. Sam playoff ne bi smio biti upitan, osim ako ne ostanu bez Currya na dulje vrijeme. Minute bi trebao dobiti i naš rookie Alen Smailagić. Samo riječi hvale stižu za njega od trenerskog osoblja Warriorsa, tako da jedva čekamo da vidimo što Alen može.

Prognoza:

Los Angeles Clippers

IN- Amir Coffey (R), Paul George (OKC), Donte Grantham (OKC), Moe Harkless (POR), Kawhi Leonard (TOR), Patrick Patterson (OKC), Derrick Walton.

OUT- Wilson Chandler (BKN), Ángel Delgado, Danilo Gallinari (OKC), Shai Gilgeous-Alexander (OKC), Garrett Temple (BKN), Sindarius Thornwell, Tyrone Wallace (MIN).

DRAFT- Mfiondu Kabengele (27. pick), Terance Mann (48.pick)

 Najveći dobitnici ljetnog prijelaznog roka. Osim potpisa Leonarda uspjeli su dovesti i Paula Georgea. Tako su oformili najbolji krilni duo u Ligi. To ih čak i nije previše ni koštalo. Shai Gilgeous ima sjajnu budućnost pred sobom, no dati njega a dobiti PG je nobrainer. Doc sada ima šampionski predigre u ekipi i sve osim Finala će biti neuspjeh za ovu ekipu. Da bi stvar bila bolja za njih, uspjeli su ostaviti i najbolji duo s klupe u Ligi. Naj 6. igrač Lige Sweet Lou i Harrell radili su probleme ama baš svakoj ekipi. Njih dvojica su sjajnim partijama uspjeli uzeti čak i koju pobjedu Warriorsima u playoffu. Što nikako nije mala stvar. Obrana bi trebala biti u samom vrhu Lige. U PG i Leonardu sigurno imaju dva do možda 10 najboljih defenzivaca Lige. Na vanjskim pozicijama vjerovatno 2/5. Tu je i terijer Beverley, a rooki Kabengele je pokazao zavidnu fizičku moć i dobru igru u obrani na koledžu. Ivica Zubac bi trebao biti prvi centar ove ekipe, a Clippsi mu vjeruju te su potpisali s njim novi ugovor. Zubac se čini ima zagarantiranu minutažu, a mogao bi se sjajno uklopiti u ovaj tim.

Prognoza:

Los Angele Lakers

IN- Kostas Antetokounmpo (DAL), Avery Bradley (MEM), Quinn Cook (GSW), DeMarcus Cousins (GSW), Troy Daniels (PHX), Anthony Davis (NOP), Jared Dudley (BKN), Danny Green (TOR), Dwight Howard (WAS), Demetrius Jackson, Zach Norvell Jr. (R)

OUT- Lonzo Ball (NOP), Isaac Bonga (WAS), Reggie Bullock (NYK), Tyson Chandler (HOU), Josh Hart (NOP), Brandon Ingram (NOP), Mike Muscala (OKC), Lance Stephenson, Moritz Wagner (WAS), Jonhathan Williams.

DRAFT- Talen Horton-Tucker (46.pick)

Napokon neki sretniji dani u Los Angelesu. Uspjeli su u onome što su pokušavali mjesecima. Slomili su Pelicanse i Anthony Davis je postao novi igrač Lakersa. Uparili su ga s Lebronom i stvorili opasnu konkurenciju gradskim rivalima što se tiče najboljeg dua Lige. AD i Lebron bi sami po sebi trebali biti garancija prednosti domaćeg terena u playoffu, a ostatak ekipe su popunili solidnim igračima rotacije. Najviše od svih oduševio je Avery Bradley. Još od vremena u Bostonu na glasu je kao izvanredan defenzivac, a stručni štab Lakersa priča kako je radio čuda na treninzima. U paru s Danny Greenom dobijamo par opasnih bekova koji su u stanju čuvati gotovo svakog, dok u napadu ne trebaju previše loptu da bi bili korisni. Idealni partneri za Lebrona i AD-a. Najveći nesretnik Lige Boogie Cousins trebao je biti prvi centar ekipe, ali nažalost opet se povredio i propušta sezonu. Kakva količina nesreća za Boogiea u samo nekoliko mjeseci. Howard je tu kao njegova zamjena, a Lakersi su pomno birali i izabrali Supermana. Ukoliko uspije povratiti samo dio stare forme, ovo će biti pun pogodak. Za AD-a su dali veliku većinu svoje mlade jezgre. Odustalo se o Balla i Ingrama, a morali su “popraviti” ponudu i s ponekim pickom na draftu. Doveden je i novi trener, Frank Vogel. Taj odabir baš i nije najbolje sjeo navijačima Lakersa, no Vogel je iskusni trener koji iza sebe ima vrlo dobre rezultate s Pacersima. Ovako jaku ekipu nikada nije vodio, a kao i uvijek u LaLa Landu očekivanja su ogromna.

Prognoza:

Sacramento Kings

IN- Trevor Ariza (WAS), Dewayne Dedmon (ATL), Richaun Holmes (PHX), Justin James (R), Cory Joseph (IND), Tyler Lydon (DEN), Hollis Thompson, Tyler Ulis.

OUT- Corey Brewer, Alec Burks (GSW), Willie Cauley-Stein (GSW), B.J. Johnson (ORL), Kosta Koufos, Frank Mason III (MIL), Troy Williams.

DRAFT- Kyle Guy (55.pick)

Pritajeni favoriti Zapadne Konferencije. Prošle sezone playoff im je zamalo izmakao. To je poslužilo kao iskustvo ovoj mladoj ekipi koja ne misli ponoviti svoje greške. Fox polako ali sigurno izrasta u ponajboljeg playa Lige. Malo tko je trenutno brži i kvalitetniji od njega na otvorenom terenu. Svoju kvotu trojki svake večeri isporučuje Buddy Hield koji također izrasta u sjajnog beka. On bi mogao predstavljati mali problem, jer odbio je novi ugovor koji su mu ponudili Kingsi. Ne samo da je odbio, već je izjavio kako je uvređen njihovom ponudom. Divac izgleda nije računao da će gotovo svi njegovi mladi igrači tražiti velike novce kada im ugovori budu isticali… Kad smo kod odbijanja ugovora, Bogdan Bogdanović je odbio 50 miliona $ te će se okušati na tržišti slobodnih igrača naredne sezone. Istina, zaštićeni je slobodni igrač, tako da je lako moguće da će ga Kingsi morati platiti još i više. Pogotovo kada vidimo kako je Bogdan odigrao Svjetsko Prvenstvo. Unatoč neuspjehu Srbije, Bogdan je bio možda i najbolji bek turnira. Kingsi ako nastave ovim putem, vrlo brzo bi mogli postati stabilna playoff ekipa. Pitanje je samo kako će Divac iskemijati da ova ekipa što dulje ostane na okupu. Ako uspije, Kingsi bi se mogli vratiti na stare staze slave.

Prognoza:

 

 

Phoenix Suns

IN- Aron Baynes (BOS), Jevon Carter (MEM), Cheick Diallo (NOP), Frank Kaminsky (CHA), Jalen Lecque (R), Ricky Rubio (UTA), Dario Saric (MIN), Jared Harper (R)

OUT- Dragan Bender (MIL), Jamal Crawford, Troy Daniels (LAL), Jimmer Fredette, Richaun Holmes (SAC), Josh Jackson (MEM), George King, De’Anthony Melton (MEM), Ray Spalding (HOU), T.J. Warren (IND).

DRAFT- Cameron Johnson (11.pick), Ty Jerome (24.pick)

Totalnu disfunkcionalnost još jednom su demonstirali Sunsi. Nakon samo jedne sezone smijenili su Igora Kokoškova i doveli novog trenera. Iako je Kokoškov naš, pa smo možda malo i subjektivni, ne može se poreći da je izvukao najviše što može iz ove ekipe. Cijelu sezonu mu nisu bili u stanju dovesti poštenog playa, veterani su odlazili već nakon nekoliko utakmica, a glavni igrač Booker je kasnije postao prava mašina za trošenje lopti. Prvi pick Ayton je imao dosta dobru sezonu, ali je ostao u sjeni Dončića i Younga koji su bili izvanredni. Draft su odradili poprilično loše. Visokim 11. pickom izabrali su Camerona Johnsona, najstarijeg igrača na draftu. Cameron je dobar šuter, no ama baš nitko ga nije vidio da bi mogao otići tako visoko. Eventualno koncem prve runde, a gotovo sigurno bi bio dostupan i s 24. pickom koji je također pripadao Sunsima. Na tom mjestu su uzeli Ty Jerome, playmakera koji bi trebao biti rezerva u prvoj sezoni. Za startnu poziciju doveli su Rubio koji bi uz Bookera mogao dosta dobro funkcionirati. Da nije zaboravio igrati košarku svjedoči i MVP titula na proteklom Svjetskom Prvenstvu. Iz hladne Minnesotte stigao je i Dario Šarić. U Wolvesima nije dobio pravu priliku, a sada bi se stvari mogle promijeniti. Pozicija četvorke je otvorena, a uz dominatnog Aytona pod košem trebao bi imati gomilu prostora izvana. Što se tiče Sunsa, pitanje je samo kada će Bookeru prekipjeti i kada će zatražiti trade. Godinama nisu uspjeli napraviti korak naprijed, tj kada su u ostvarili nešto onda su smijenili trenera i odradili prilično loš draft. Dno Lige im je suđeno i naredne sezone…

Prognoza:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*