Recap sezone: Phoenix Suns

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Brian Babineau/NBAE via Getty Images)

“Sunca” su imali rezultatski razočaravajuću sezonu. No to se i očekivalo s obzirom na iskustvo igrača, a i trenera Watsona koji je odradio tek jednu i pol sezonu na klupi kao glavni trener. Završili su kao poslednja ekipa Zapada, a to je bilo dovoljno za predzadnje mesto u ligi, gde su samo Netsi uspeli uzeti manje pobeda.

Ove sezone su gajili jako brz stil igre, podsećajući nas na Sunse iz prošlih vremena( samo stilom, nikako izvedbom). Imali su 22. napad lige, dok ih je patila obrana. Nemaju dokazanog stopera u ekipi (osim možda Chandlera, no i on je već u poznijim godinama) a ovi mladi momci tek trebaju stasati. Tokom sezone su igrali dosta promenjivo, no većinom su nizali poraze. Najgori niz je bio u mesecu martu, kada su imali čak 13 zaredom izgubljenih utakmica. Čak se i ovako mladoj ekipi takvo šta ne smije dogoditi. No verovatno je tu bilo i tankiranje za što bolji pick na draftu, što je već klasična taktika većina ekipa s dna.

Mlada jezgra

Sunca imaju jednu od najboljih mladih ekipa lige. Booker je ove sezone pokazao kako će biti prava zvezda u ovo ligi. Imao je nekoliko neverovatnih predstava, a i odlučio je dosta utakmica svojim šuter. Uz njega “Baby Amare” kako mu tepaju u Arizoni Marquesse Chriss je pokazao sjajne atletske spospobnosti, a kako je sezona odmicala kraju igrao je sve bolje i bolje. Watson mu je davao sve više šanse i on je to iskoristio. Od mladića vrijedi izdvojiti i T.J. Warrena koji je pokazao kako bi mogao biti jako zanimljiva trojka u budućnost. Iskočio je i Ullis koji nikako nije bio u planovima trenera Watsona. Klasično stanje s povredama Knighta i Bledsloea su mu dali šansu i on je uzvratio nekim odličnim utakmicama. Protiv Bostona je čak pogodio i game-winner.

“Starci”

Najbolji igrač ekipe u ovoj sezoni je bio Eric Bledsloe. Naravno da nije odigrao čitavu sezonu, već je propustio 15-ak utakmica, što je za njega pomak prema napred. On je vođa ove ekipe,a “Mini Lebron” je bio drugi strelac i prvi asistent ekipa. Tuckera su na pola sezone poslali u Raptorse, iako je imao solidnu sezonu, a Chandler je odigrao samo polovicu utakmica. Slična stvar vredi i za Knighta koji nikako da ostane zdrav i pokaže šta zna.

70′ point Booker

Najupečatljiviji deo ove sezone je sigurno bila Devin Bookerova rekordna utakmica. Protiv Celticsa je uspeo da ubaci čak 70 poena! To je treći najbolji rezultat svih vremena, iza nedodirljivih Kobea i Wilta. Devinu je sve ulazilo taj meč, Smart, Crowder i Rozier nisu imali rešenja, a on je samo rešetao iz svih pozicija. Istina, kraj utakmice se pretvorio smao u vijanje rekorda(i još su Sunsi pritom izgubili) no ipak ovakva predstava je vredna divljenja.

Oj Bendere Bendere

Dragan Bender je prije sezone bio prikazan kao vrlo talentiran momak, nažalost ostalo je još uvek samo na tome. Nije pokazao neke briljantne igre, no moramo uzeti u obzir i privikavanje na novu ligu. Ipak je igrao za drugu ekipu Maccabia prošle sezone, velika je to promena. Uz to doživio je i nezgodnu povredu koja ga je udaljila s parketa većinu sezonu. Uspeo je odigrati samo 43 utakmice, malo više od pola, a iako je imao soldinih partija nije nas nikoga impresionirao (barem zasada)

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Phoenix Suns 2018 - 2019: Kokoškov i njegova vizija sagoreli u godinu dana - Ostatak Sveta
  2. Phoenix Suns 2019-2020: "Balon" vratio nadu u Sunse - Ostatak Sveta
  3. Phoenix Suns: Sunce se ponovo rađa - Ostatak Sveta
  4. Phoenix Suns 2021 - 2022: Smeteni kada je najvažnije - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*