Kaznena ekspedicija iz Oregona!

Manje od 20 mečeva po ekipi ostalo je da odigraju NBA ligaši do kraja regularnog dela, a pogled na tabele obe konferencije mnog ostavlja u nedoumici, pa čak i šoku. Dok na Istoku dominiraju Raptorsi i Celticsi, uz promenjive Cavse i osveženje iz Indiane i Philadelphie, pogled na Zapad donosi još više uzbuđenja.

I dok su sigurni putnici za play off trenutno dve najbolje ekipe lige – Houston Rocketsi sa 14 uzastopnih pobeda i šampioni Golden State Warriorsi, sve pozicije od 3. do 10. mesta trenutno su nerešene, a svih osam timova je u igri za play off. Loša forma San Antonio Spursa, i povrede kjučnih igrača ovaj su tim sa sigurnog broja tri sada dovele na četvrtu poziju a Spursima čak visi i učešće u play offu.

>> Spursima visi play off ?

Naravno bila bi to znanstvena fantastika, ali pogledajte tabelu, kao i formu timova. Spursi imaju najlošiju formu i tek 3 pobede u poslednjih deset mečeva.

U padu forme je i Minnesota, dok su uz Warriorse i neprikosnovene Rocketse u sjajnoj formi i košarkaši Jazza koji su od otpisanih stigli do kandidata za play off. Sjajno su i Clippersi odreagovali nakon odlaska Griffina, pre toga i Paula, i deluju timski skladno sa dobro popunjenim pozicijama.

U celoj ovoj priči su nekako na površinu isplivali Blazersi, nedvosisleno kvalitetan kolektiv sa odličnim pojedincima ali još boljim zalaganjem svih za jednog. Bilo da su Lillard ili McCollum, ili standardno odlični Nurkić, oni koji rešavaju mečeve, tim Portlanda je onaj koji ima kontinuitet dobrih igara i konstantnu. Dobili su 7 od poslednjih 10 mečeva, i trenutno su na visokoj, 3. poziciji na Zapadu.

Sa 14.3 poena i 8.2 skoka po meču, uz 1.3 blokade i 48.5 % šuta iz igre, Jusuf Nurkić je nezamenjiva karika u ovom timu. Nurkić tako pokazuje da osim individualnih kvaliteta ume sjajno da se podredi timu i timskim uspesima. Play off je gotovo siguran za ovaj tim, ukoliko nastave igrati sa ovolikim žarom i zalaganjem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*