Blazersi nagradili “odgovorne”

ESPN

Unatoč tome što su ih Warriorsi pomeli, Blazersi mogu biti izuzetno zadovoljni sa svojom sezonom. Pogotovo nakon prošlogodišnjeg “fijaska” u kojem su izletjeli odmahu prvom krugu od Pelicansa, također metlom. Sada su redom izbacivali Thundere, pa i Nuggetse našeg Jokića i stigli do konferencijskog Finala.

Nije bilo snage za nešto više, a i Warriorsi su ponovno pokazali zašto ih smatramo za jednu od najbolji ekipa u povijesti Lige. Jednostavno su bili prejaki, a Blazersi su bili ispuhani nakon iscrpljujućih dvoboja u prva dva kruga. Ovo je sjajan uspjeh za njih, pogotovo kada uzmemo u obzir da su igrali bez startnog centra i oslonca ove ekipa Jusufa Nurkića. Nažalost nije mogao pomoći na terenu svojim suigračima, te neće još jedno određeno vrijeme, dok se povreda skroz ne sanira.

Zbog ovako sjajne sezone, Blazersi su odlučili nagraditi “odgovorne”. Prvo je trener Terry Stotts dobio produženje ugovora. On je s ekipom već 7 godina, a nakon najvećeg uspjeha u posljednjih 20 logično je bilo produženje. Potpisali su višegodišnji ugovor, te će nastaviti surađivati još barem nekoliko godina.

Nakon trenera uskoro će na red doći i najbolji igrač. Damien Lillard će na ljeto potpisati novi supermax ugovor. Lillard je defitivno zaslužio ovo, vodi ovu ekipu već nekoliko godina i konstatno je među najpodcjenjenijim igračima Lige. Iako je i u ovogodišnjem playoffu bio dosta krtiziran, kao da se zaboravlja prvi krug u kojem je praktički sam izbacio Westbrooka i Thundere. Dobio je 4-godišnji ugovor vrijedan 191 milion $

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*