Povreda koja je upropastila Blazerse

CBSSports

Nažalost, kod supertalentiranih centara jedna od stvari koja se dosta često povezuje uz njih je poduži zdravstveni karton. Počevši još od Billa Waltona koji je bio jedan od najtalentiranijih centara ikada, pa sve do novijeg doba i jednog od najvećih bustova ikada Grega Odena. Baš on je imao nevjerovatnu nesreću s povredama, tako da nikada nije imao praktički niti pravu šansu da prenese svoju dominaciju sa srednjoškolskih i sveučilišnih parketa na NBA terene.

Još od srednje škole za njega se znalo da će postati NBA zvijezda. No problemi s povredama su počeli već na sveučilištu. Povreda šake desne ruke ga je izbacila iz pogona skoro čitavu sezonu. Vratio se na March Maddnesu i sa zavijenom rukom bio jedan od najboljih igrača cijelog turnira. Na draftu Blazersi su mu dali prednost pred Durantom nadajući se kako će prevazići probleme s povredama i postati novi franšizni igrač. Potencijala za takvo nešto je sigurno imao.

Netom nakon drafta počeli su novi problemi, ovaj puta s koljenima.  Priča ide da je sjedio na kauču kada je primetio oteklinu na kolenu, pukli su ligamenti. Kasnijim analizama otkriveno je da Greg ima kosti 40-godišnjaka te da je za njega neka ozbiljnija NBA karijera završena.

Nažalost bili su u pravu. Ukupno je odigrao 82 utakmice u 6 sezona, s tim da je presjedio čitave tri sezone između 2010. i 2013. godine.

1 Trackback / Pingback

  1. Nesretni Greg se vraća na parkete - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*