Najbolji bekovski par playoffa?

Imamo i prvi dvostruki break u jednoj seriji. Nekima je ovo iznenađenje, a nekima očekivan slijed događaja, no Pelicansi su još jednom dobili Blazerse i tako došli do 2-0 u seriji. Obje utakmice su bili bolji protivnici, odigrali su vrlo dobru košarku, dok su se Blazersi mučili. Pogotovo Lillard koji je opet odigrao dosta lošu utakmicu. Sada se Blazersi moraju izvlačiti na gostujućem terenu.

Utakmica je prvu dionicu bila u egalu, a na poluvrijeme se odlazi sa prednošću Blazersa. Imali su 5 poena viška do odmora, no tek su tada počeli njihovi problemi. Prvo su ostali bez dva startera, naš Nurkić i Turner su morali napustiti parket zbog povrede. Nurkić je povredio lijevu nogu, a nije se činilo baš najbolje. Otišao je u svlačionicu u trećoj četvrtini, a kada se vratio na klupu nije više ulazio u igru. Ledio je nogu cijelo vrijeme i stvari se ne čine najboljim.

Konce igre Pelicansa nije držao Davis, iako je odigrao dobru utakmicu, već njihov bekovski par. Holiday i Rondo su opet odigrali fantastične utakmice, pogotovo Holiday. JRue je definitivno najbolji bek u ovoj seriji, u oba smjera. Opet je limitirao i McColluma i Lillarda, dok je na drugoj strani nemilice trpao koš Blazersa i bio je najbolji strijelac svoje ekipe. Napokon je dočekao svoje vrijeme, uživa u igri i vodi Pelicanse do drugog kruga.

Njegov “partner u zločinu” i na bekovskim pozicijama Rajon Rondo je također bio sjajan. Falio mu je samo jedan asist kako bi stigao do 11 triple-doublea u postsezoni. No svejedno je bio glavno pogonosko gorivo ovih Pelicana. Kako god to zvučalo Pelicansi imaju puno bolji bekovski par u Rondu i Holidayu nego što Blazersi trenutno imaju u Lillardu-McCollumu. Čak bi se usudio i reći da po dosad prikazanom Pelicansi imaju najbolji bekovski par u playoffu.

Holiday je završio sa 33 poena, što mu je najviše u karijeri, te 9 asista, dok je Rondo ubacio 16 poena, 10 skokova i 9 dodavanja. Mirotić je bio vrlo dobar sa 17 poena, dok je Davis dodao 22. U redovima Blazersa znakove života je pokazao McCollum sa 22 poena, no trebao mu je čak 21 šut iz igre kako bi stigao do tih brojki. Nurkić je do povrede ubacio 13 poena, a dobar je bio i Aminu koji je ubacio 14 poena, no uzeo je čak 15 skokova.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  2. Otišla brada, stigla play off magija - Ostatak Sveta
  3. "Ovakvu obranu nisam vidio nikada u karijeri" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*