“Jordana je bilo lakše trenirati”

Otkada je vremena, čovjeka i košarka raspravljati će se o najboljim igračima, trenerima i ekipama. Prvo smo sve uspoređivali s Russellom i Wiltom, nakon toga su došli Magic i Bird, a možda i najveća dilema je ona između Bryanta i Jordana. U priču se tu zna umiješati i Lebron, no zbog sličnog stila igre i pozicije uspredba Jordana i Kobea je neizbježna. Pričaju se priče o njihovoj radnoj etici (posebno Bryantovoj), nebrojenim fantastičnim utakmicama i potezima. Vjerovatno bi do sutra mogli nabrajati zašto je Jordan bolji od Kobea, i obrnutno.

No jedan čovjek obojicu košarkaša zna “u dušu”. Legendardni Phil Jacskon je imao tu privilegiju trenirati oba igrača, te zajedno s njima osvajati naslove. Jordana je vodio u Bullsima, a Kobea u Lakersima, te je zahvaljujući njima postao jedan od najtrofejnijih trenera ikada. Kako je trenirao obojicu u njihovom primeu, uvijek kada daje intervju neizbježna su pitanja o njihovoj usporedbi.

Tako je nedavno Phil pričao kako je zapravo bilo trenirati Kobea i Jordana. Legendarni Zen Master je priznao kako je Jordana bilo puno lakše trenirati, jednostavno je primao informacije bolje od Bryanta. No dodao je i kako je Kobe imao neodoljivu želju za pobjedom, danas poznatije kao “Mamba Mentality”.

-“Jednostavno Jordan je imao nešto što ga je činilo lakšim za treniranje od Kobea.”- rekao je Phil. “Recimo kada bih izvadio Jordana iz igre zato što je gušio napad jer je previše šutirao, on je to shvaćao. Kada bi se vratio u utakmicu igrao je bolje i malo drugačije. Jednostavno imao je savjest. S druge strane Kobe me je samo ispitivao kada će se vratiti u igru.”-nadodao je Zen Master.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*