Top 5: Učinak naših za 30/30 i 31/3/2018

1 Nikola Jokić

Centarska linija Nuggetsa je napokon proradila. Millsap i Jokić su odradili veliki dio posla u tijesnoj pobjedi na Thunderima. Jokić je bio nerješiva enigma za centre Oklahoma. Adamsa je sjajno izvlačio van iz reketa, a kada bi Thunderi snizili petroku Joker bi se spuštao i radio nered s niskog posta. Imao je i nekoliko odličnih asista, dok je u obrani odradio korektan posao, soldino je zatvorio Adamsu napadački skok, dobro parirao i čak prikupuo i nekolko blokada. Do triple double učinka su mu falila samo 2 asista, no i bez toga Joker je odigrao odličnu utakmicu.

2 Jusuf Nurkić

U obrani standardno najbolji, otjerao je Clipperse od koša, udario im 4 blokade i potpuno zaključao reket. Ovaj puta i u napadu je bio najbolji i najefikasniji igrač Blazersa. Sjajno je surađivao s Lillardom, s lakoćom su prolazile njihov pick and roll akcije, Nurk se odlično otvara i završavao sve što je dobio u reketu. Nurk se ovu tekmu nazakucavao, a posebno dobra akcija je bila kada je fintom uručenje izbacio Jordana i Riversa i sjurio se prema košu i snažno zakucao. Odlična partija Blazersa i Nurka koji nikako ne daju tu svoju 3. poziciju.

3 Goran Dragić

 

U nesretnom porazu protiv Netsa Dragić je bio ponajbolji u redovima Heata. Odlično je počeo meč, u prvoj četvrtini je ubacio većinu poena. Vodio je prvi nalet Heata kojim su došli do veće prednosti, a Dragon je ubacio 10 poena uz 5 skokova u prvoj dionici. Kasnije se malo “smirio” te je samu završnicu utakmice prepustio Wadeu. Nažalost nisu svirali faul u posljednjem napadu i Heat je ispustio još jednu utakmicu.

4 Nikola Vučević

Utakmica protiv Bullsa bila je posebna za Nikolu Vučevića. Naime, to mu je bila 400 utakmica za Orlando. Lijepa okrugla brojka za crnogorskog centra. Nažalost ne može pokazati svoj puni potencijal u ovakvoj ekipi. Bullsi su ih nadvisili, a Nikola odigrao solidnu utakmicu. I dalje je prva opcija u napadu Magica, no nažalost ne iskorištavaju ga dovoljno. Nije ga baš služio šut, te je završio na 12 poena, no dominirao je u skoku, skupio ih je čak 14. Takve skakačke brojke su već postale standard za njega.

5 Ivica Zubac

Svoje prve poene postigao u zadnjim sekundama treće četvrtine. No onda je krenulo u posljednjoj. Sjajno je surađivao s Carusom koji mu je kao na pladnju servirao nekoliko čisti zakucavanja. Podigao je ekipu i dvoranu na noge, te je ubacio čak 16 poena do kraja utakmice i bio glavni razlog zašto su se Lakersi vratili u utakmicu nakon velikog zaostatka. Utakmica je na kraju otišla u produžetak, a Lakersi su izgubili, no da nije bilo Zubca ovaj meč bi završio puno ranije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*