The Future is now

Posljednja utakmica Heata i Sixersa je bila jedna od najnapetijih u dosadašnjoj seriji. Dosada je uvijek jedna četvrtina presudila rezultat,no ovaj puta je do samog kraja bio egal i tek smo u posljednjih pola minute dobili pobjednika. Vidjeli smo pravu playoff košarku. Prvi dio utakmice je završio nerješeno, a u drugoj četvrtini opet se ukazao Dwyane Wade. Stavio je Heat na svoja leđa, ubacio 9 poena u četvrtini i donio prednost na poluvremenu od 5 razlike.

U ovoj prednosti svoje prste su imali i igrači Sixersa koji su gubili lopte kao na traci. Bacali su ih svugda po terenu, i kako je to izgledalo ovih 5 koševa minusa je izgledalo još i jako dobro. Pravi playoff intenzitet smo vidjeli u ovoj drugoj četvrtini. Prvo je na jednoj strani Embiid gotovo odvalio rame Richardsonu, no većina to nije ni primjetila isprva. Dragić je kreno u polukontru u svom stilu, a Covington ga je čvrsto faulirao. James Johnson, inače bivši MMA borac, je krenuo praviti reda i upozoriti Covingtona da ne radi takve stvari. Umiješao se Simmons, s kojim se Johnson već nekoliko utakmica raspravalja. Treneri i osiguranje su ih jedva razdvojili, a suci su dosudili obostrane tehničke za igrače.

Sixersi su bolje zaigrali tek u posljednjoj četvrtini. U ovakvim situacijama se tek vidi koliko su talentirani. Trebalo im je samo nekoliko minuta koncentrirane igre i napravili su 19-2 seriju kojom su prešli u vodstvo. No ovo je playoff, a iako je u drugoj utakmici dominirao čini se da su svi opet zaboravili na Wadea. Još jednom je “organizirao” povratak Heata u utakmicu.Pogodio je nekoliko teških šuteva i Heat je bio izuzetno blizu. No Sixersi su koncentrani. Simmons prvo zakucava, nakon toga Redick pogađa otvoren šut iz kuta i Sixersi poništavaju Wadea.

Tragičar je bio Winslow koji je izgubio i promašio nekoliko ključnih lopti u posljednjoj minuti. Wade je pokušao izvući stvari no nije išlo i Sixersi odlaze na 3-1. Nevjerovatnu utakmicu je odigrao rookie Ben Simmons. Postao je prvi igrač nakon Magica Johnsona koji je ubilježio triple double u playoff utakmici. Fantasično je vukao konce igre i održavao je ritam. Čak je ubacio i nekoliko teških šuteva na kraju utakmice. Ubacio je 17 poena, uzeo 13 skokova i podijelio 10 asista. Veteran Redick je ubacio 24  poena, dok je Šarić odigrao prvu lošu utakmicu u napadu u seriji. Ubacio je 11 poena, no uz dosta loših 4/13 iz igre, no uhvatio je 8 skokova.

U redovima Heata Dragić je terorizirao obranu backdoor cutovima i tranzicijom te je ubacio 20 poena, dok je najbolji strijelac ponovo bio Wade sa 25 ubačaja.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  2. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*