Gde će ti duša, Melo?

Obećavajuć početak, razočaravajuć kraj. Tako se može sažeti ova sezona Thundera. Tijekom sezone su imali i uspone i padove, no nekako očekivali smo svi da će napokon proigrati u playoffu. Nažalost to se nije desilo i Jazz ih je isprašio i pokazao im kako se igra timska košarka. No, tek sada slijedi pravi posao za franšizu iz Oklahome.

Što raditi s trenutnim rosterom? PG je donekle i opravdao svoj status ove sezone. Nije imao loše brojke, no treba napomenuti i katastrofalnu posljednju utakmicu sezone. Odlično je počeo seriju, pogađao iz svih pozicija u prvoj utakmici, no njegova šuterska forma nije dugo trajala. No, opet u obrani je pokazao klasu, izjavio je kako bi vrlo vjerovatno ostao u Oklahomi, iako se stalno spominje njegov odlazak u Los Angeles.

Interes je obostran, čelništvo Thundera je izjavilo kako računaju na PG-a i iduće sezone, tj žele mu produžiti ugovor. Smatraju da je solidna sezona, uz uticaj Westbrook dovoljan da nagovore PG-a da potpiše s njima. Za drugog pridošlicu u “Veliku trojku” je potpuno druga priča.

Melo je odigrao uvjerljivo najlošiju sezonu karijere. I u obrani i u napadu. Postao je gotovo beskoristan na terenu. Obranu nikada nije igrao na visokoj razini, no sada se čak ni ne trudi nešto pokazati. U napadu opet i dalje uzima  solidnu kvotu šuteva, no pogađa s kriminalnim postotcima. Uz sve ovo izjavio je kako za njega ulazak s klupe ne dolazi u obzir i da je on i dalje igrač za petorku… Nekako nam se čini da Melo nije pogledao snimak niti jedne utakmice u seriji protiv Jazz. U slučaju da je pogledao barem jednu i vidio kako je igrao, mislim da bi promijenio mišljenje…

“Tako nešto ne dolazi u obzir…”

To je možda i najveći razlog zašto se Thunderi žele riješiti Mela. Prvo i osnovno, nije se uklopio u sustav Thundera. Prečesto izgleda kao strano tijelo na parketu, a kao što smo već pisali njemu treba dobar playmaker. Westbrook je fantatičan bek, no nije razigravač, već treba loptu. Totalno nekompatibilan s Melom. Naravno bila bi druga priča da je Melo u najboljoj formi života, no ovako prilično je jasno i logično kod koga treba biti lopta. Time da striktno odbija ući s klupe, pokazao je da se ne želi žrtvovati za tim, te Thunderi sada traže bilo kakav način da se riješe Mela i njegovog ugovora.

Koje su opcije?

Postoji trenutno nekoliko opcija za Mela, i prema stranici Fadeway World pet klubova su realna destinacija za njegov odlazak.

Prvi su Hornetsi koji definitivno moraju u fazu rebuildinga, ali dodavanjem mela obezbedili bi neku vrstu mentorstva za mlađe igrače. A Melo i Howard mogli bi povesti tim konačno do play offa.

U svom nekadašnjem klubu, Denveru, Anthony bi mogao biti pridodan kao scorer, posebno ukoliko Winston Chanlder napusti tim ovoga leta. Uz Harrisa i Murray, on bi bio dobra dopuna ovom timu. No, kao back up opcija, što je teško da će Melo pristati.

Miami Heat je treća opcija, a Spoestra bi trenutnom rosteru koji će sigurno napustiti Hassan Whiteside znao pridodati i takvog igrača kakav je Melo.

Blazersi su imali problem sa šutom u play offu, izolacija je uništila njihov bekovski par, a ukoliko bi došao Melo bi doneo neophodnu širinu ovom timu. No problem za Blazerse je cap jer oni su i ovako preopterećeni visokim ugovorima.

Konačno, tu su Wizzardsi koji također trebaju jednu score opciju uz Beala i Walla. Porter je odlično odigrao sezonu, ali ovom timu fali širina kako bi napravi korak dalje u svojim ambicijama.

1 Trackback / Pingback

  1. The curious case of Carmelo Anthony - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*