Dan odluke!

Ove godine smo svjedočili jednoj od najzanimljivijih regularnih sezona u posljednjih nekoliko godina. Do zadnjeg kola praktički samo su prve dvije pozicije zakaparene u obje konferencije a sve ostalo je otvoreno. Raptorsi i Kelti su svoje brige riješili te ulaze u playoff s prve dvijez pozicije, a slična je situacija i na Zapadu gdje su Rocketsi i Warriorsi osigurali svoje mjesto.

U Istočnoj konferenciji odmah ispod Kelta imamo borbu Cavsa i Sixersa za treće mjesto. Philla je u trenutno najboljoj formi u NBA, a posljednju utakmicu sezone igraju protiv Bucksa koji se također bore za bolju poziciju. Nažalost biti će lišeni pomoći našeg Daria Šarića koji neće moći nastupati zbog povrede, no Philla bi pobjedom u ovoj utakmici zadržala visoko treće mjesto. Osim Raptorsa i Kelta, Pacersi su također sigurno na 5. mjestu, ne mogu niti gore niti dolje, no ispod njih će sigurno biti nekih izmjena. Bucksi imaju utakmicu prednosti nad Heatom i Wizardsima, no sve se čini kako je Heat zapravo svjesno uzeo ovu poziciju te ciljaju na Kelte u prvoj rundi.

Zapad je čak složeniji od Istoka. Utah Jazz je neočekivanim nizom stigla do treće pozicije, a danas u direktnom duelu s Blazersim odlučuju o poretku. Ukoliko Lillard, Nurk i ekipa uspiju zaustaviti Jazzere ponovo će vratiti svoju treću poziciju. Ispod njih duel za poredak igraju i Spursi i Pelicansi. Također ovise o ovom međusobnom dvoboju, a tu se još umiješala i Oklahoma koja svoju posljednju utakmicu igra protiv Grizzliesa. Tamo će Westbrook vijati 18 skokova kako bi i drugu sezonu zaredom zavšrio sa triple-double prosjekom.

Westbrook na korak do povijesti

Najzanimljiviji dvoboj će biti onaj Wolvesa i Nuggetsa. Playoff meč prije playoffa za playoff… Ovdje nema puno kalkulacija, formula je jednostavna – tko pobijedi ide u doigravanje, tko izgubi ide na pecanje. Jokić i Nuggetsi su trenutno u najboljoj formi na Zapadu, imaju 6 trijumfa zaredom i u najboljem trenutku su ušli u dobru formu. Jokić će morati odigrati odliičnu utakmicu protiv KAT-a i Bjelice kako bi Nuggetsi uopće imali šanse. Moguće je da će utakmicu propustiti Gibson zbog povrede, a to bi značilo više minuta za Bjelicu što ni u kojem slučaju nije loša opcija za Wolvese. No sve je na ove dvije ekipe, a meč počinje u 2 sata po našem vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*