Doping, noćni život već su ga koštali, sada želi nazad u NBA

Instagram

Pre više od tri godine, kada je bio košarkaš Memphisa, Nick Calathes je bio deo velikog skandala kada je bio pozitivan na doping test. Bio je pozitivan na zabranjenu supstancu „Tamoksifen“, pred play off, zbog čega je dobio 20 utakmica suspenzije.

Igrao je tada svoju drugu sezonu u NBA, a bio je back up opcija prvom playu Mikeu Conley. To je značio i kraj njegove karijere u NBA, nakon čega se vratio u Evropu. Calathesu će, ukoliko ponovo bude pao na doping testu zbog slične stvari, dobiti čak 45 mečeva suspenzije, dok će mu za treći prekršaj ove vrste biti izrečena trajna zabrana igranja u NBA ligi.

U toku prošle sezone je zločesti dečko grčke košarke bio u centru novog skandala zbog kojeg je izgubio kapetansku traku u Panathinaikosu. Razlog žestoke kazne je noćni život.  Calathes je kažnjen jer se nakon pripremne utakmice na turniru u Moskvi u hotelsku sobu vratio u tri sata iza ponoći. Kažnjen je zajedno s ostatkom družine – Jamesom Gistom, Chrisom Singletonom i KC-em Riversom. Grčki mediji tvrde da su u pitanju vrlo velike novčane kazne.

Novi početak?

Kada se prašina slegla, došao je do izražaja njegov igrački kvalitet. U PAO je imao odličnu sezonu – beležo je 14.5 poena, 3.8 skokova, osam asistencija i 1.7 ukradenih lopti u Evroligi, i jedan je od kandidata za MVP-a, iako se njegov klub nije plasirao na F4 u Beogradu.

Ukoliko bi se i vratio u NBA, ‘Nick the Quick’ koji ima dvojno grčko-američko državljanstvo moraće da odsluži još 13 utakmica suspenzije u NBA, koju je zaradio 2014. zbog kršenja anti doping pravila NBA.

1 Trackback / Pingback

  1. Svi evropski milioneri - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*