Ko sve dobija više love od Duranta?

Kevin Durant je prošle godine vratio titulu u Oaklend, i za to je nagrađen svojim prvim prstenom i titulom MVP-a. Nakon toga je vođen sportskim motivima potpisao novi, 1 + 1, ugovor sa Warrirosima sa tim da je u drugoj godini imao opciji da sam bira svoj status i uslove, tzv. ‘player opcija’.

>> Durant: Potpisujem novi ugovor

Početkom aprila je Durantula obznanio kako će aktivirati player opciju, i kako će u nameri da postigne dogovor za veću sumu sa Warriorsima ovoga leta postati slobodni agent. Durant ima garantovanih 26 miliona dolara za zadnju sezonu, a sada on želi tu sumu ispregovarati i zaraditi, prema procenama, i desetak miliona više.

Vođen sportskim motivima, Durant je prošlog leta prihvatio manji ugovor kako bi GSW mogao ponuditi ugovore i zadržati rezerviste, Igoudalu i Livingstona, no ovoga puta će od kluba tražiti  novi i bogatiji ugovor.

Svi su oni bolje plaćeni od KD-a

Durant je i ove sezone jedan od najvažnijih igrača u timu iz Oaklanda, i za sada pošteno zarađuje svojih 25 miliona. Ujedno, pokazuje i veliko srce deleći ih u humanitarne svrhe.

No, svakako pogled na tabelu najbolje plaćenih igrača u NBA deluje nefair jer su u prošloj sezoni od Duranta više novca dobili neki igrači koji su ili je propustili zbog povreda (Hayward iz Bostona, Bosh koji se penzionisao, Conley iz Memphisa), ili neki koji su potpuno razočarali (Millsap recimo u Nuggetsima, Griffin koji je prešao iz prosečnih Clippersa u još lošije Pistonse, Lowry koji je nestao u mraku play offa ili Melo Anthony kojega više niko u ligi ne želi).

Najzanimljiviji slučaj ovde je svakako Chris Bosh koji već drugu sezonu ne igra košarku, ali je imao garantovani ugovor do 2018-19. Miami Heat je 2017. postigao dogovor da se cap ovog kluba oslobodi Boshovih primanja, a njegovu platu u prošloj sezoni pokrilo je osiguranje. Dakle, on je zaradio svojih 25.3 miliona iako je u – penziji!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*