Buđenje hrvatske zveri!

Youtube / screenshot

Ako se po jutru dan poznaje, hrvatski centar Ante Žižić trebalo bi da ima sezonu iz snova. Mladi i talentovani centar u prošloj je godini bio tek treća napadačka opcija Cavsa, iza Tristana Thompsona i Kevina Lova, pa čak i Larry Nance Jr.-a.

No, kako šampionske ambicije više ne leže u Landu, tako bi šansu trebali dobiti mlađi momci uključujući i Antu koji već na ovoj Letnjoj ligi pruža fantastične partije. Prvo je u pobedi nad Wizardsima za 27 minuta, postigao 16 poena, uz 14 skokova i 5 asistencija, uz 8 pogođenih šuteva iz 16 pokušaja:

Da bi prosto ekslodirao u porazu od Bullsa (81 – 86) kada je postigao 25 poena (11 od 14 pogađao iz igre), uz 11 skokova, za 25 minuta.

Počeli pravi rookie okršaji

Neopravdano zapostavljen

Teško je oceniti Žižićevu prvu sezonu u dresu Cavsa. Dobijao je priliku na kašičicu, ali je sjajno koristio. U regularnom delu odigrao je 32 meča, ali je igrao samo 6.7 minuta u proseku, dovolno za 3.7 poena i 1.9 skokova, uz 73 % posto šuta iz igre i 13.2 PER indeks. Prema šutu iz igre bio je najbolji od svih igrača sa naših prostora.

U play offu je već igrao manje – na 8 mečeva igrao je 2.9 minute u proseku, uz 1.6 poena i 0.8 skokova. No, u 3 meča u kojima je dobijao veću minutažu (20 i više minuta) u proseku je beležio skoro 17 poena, uz 7 skokova, 1 blokadu i uz 78 % šuta iz igre!

Jednu od boljih partija pružio je na gostovanju kod Lakersa, kada je njegov i Lebronov potez bio jedan od najboljih te večeri:

Žižićeva eksplozija i Isaiahova osveta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*