Anđeo i ubica već sledećeg leta u ‘gradu anđela’?

YouTube / Screenshot

Kakva će biti sudbina Kawhi Leonarda, i kako će izgledati ti ‘novi i moćni’ Magicovi Lakersi dva su pitanja koja su dominirala ovoga leta.

Na kraju, LA priča nije bilo nešto što je objedinilo sva ova pitanja – Kawhi je nastavio karijeru u Torontu, dok su Lakersi osim potpisivanja Lebrona i lude četvoročlane družine, počistili cap od velikih ugovora i ostavili prostor mladih igračima koje su imali na rosteru da napreduju:

Luda družina losanđeleska!

Situacija oko Kawhi Leonarda podigla je dosta bure ovoga leta. Spursi su bez njega grcali, čekali su ga a on se nije oglašavao. Kasnije nije prihvatao produženje ugovora, a San Antonio je za njega tražio ‘nemoguće pakete’, odnosno neprihvatljive za tim Lakersa ili 76ersa koji su za Kawhija zagrizli. Na kraju je trade u Toronto izgledao najmanje bolan za sve.


        DOSIJE LEONARD

>> We don’ t need no Leonard

>> Leonard traži izlaz

>> Leonard ide iz Spursa?

>> Leonardova strana priče


Uz Leonarda, postoje indicije da bi se Lakersima, već narednog leta, mogao pridružiti još jedan superstar, ni manje ni više nego – Klay Thompson. On 2019 postaje slobodan agent, i želeće sa timom potpisati maks. Pitanje koliko će Warriorsi biti spremni ispuniti ovaj zahtev i kojeg će od svojih pet superstarova prioritizirati.

Kome se još nosi(la) ‘zlatna’ boja?

Sa druge strena, još od prošlog leta, licitiralo se imenima superstarova koji bi mogli stići u Magicovo mlado jato. Dugo se govorilo da će to biti Lebron James, i to se na kraju desilo. Potom se dugo pričalo o još jednom momku koji je rođen u LA, i koji je i sam dobio ovacije ove sezone kada je igrao tamo:

George: Nosi mi se zlatna boja

Zbog njega su Lakersi i Magic dobili veliku kaznu ove sezone, od čak pola miliona dolara zbog ‘tamperinga’, odnosno nedozvoljenih pregovora sa sa bivšim igračem Indiana Pacersa Paulom Georgeom, što je ugrozilo pravla igre. PG je na kraju ostao u Oklahomi.

Zanimiljivo je da je karta na koju su Lakersi igrali u slučaju Georgea i Leonarda upravo da su obojica rođena u Los Angelesu, i da bi veliki motiv za njih bio – povratak kući!

Tim Lakersa sastavljen od igrača rođenih u LA!

1 Trackback / Pingback

  1. Pogled ka Floridi - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*