Najgori tradeovi u istoriji Cavsa!

wikipedia

Izgubili su Lebrona, opet. Otišao je u Lakerse i Cavsi su sada ostali bez glavnog igrača. To znači samo jednu stvar, rebuilding. Ostao je Kevin Love, imaju Sextona i solidne mlade igrače. Jezgra nije loša, no pojačanja su svakako dobrodošla. No, moraju paziti da im se ne ponove neke stvari iz prošlosti.

U istoriji Cavsa je nekoliko očajnih tradeova, nadamo se da su naučili na greškama i da neće žuriti s rebuildom ove ekipe. Idemo proći 3 najgora trade u istoriji Cavsa, od kojih neki danas izgledaju komično.

1 Trade Jamala Crawforda

Možda i najbolji dribler danas u ligi, jedan od najboljih 6. igrača koji je pred kraj karijere ali i dalje može pružiti dobre partije s kluše. 2000. godine Bullsi su na draftu izabrali centra Chrisa Mihma i Cavsi su odma dali Jamala u razmenu za njega i nešto novaca. Očajan potez uzeći u obzir da je Mihm klasično drvo koji je kasnije bio i u Lakersima i nije se proslavio. U proseku je zabijao 7 poena i 5 skokova u 4 sezone što je igrao u Clevelandu. Iako ni Jamal nije bio na vrhuncu u Bullsima u zadnjoj sezoni je postizao 17 poena i 5 asista u proseku što je ogromna razlika od Mihma.

2 Trade picka prve runde iz 1983. i 1986. za Billa Robinzinea za Richard Washington i Jerome Whitehead.

Ovo je bio totalni debakl. Zbog ovog tradea NBA liga je kaznila Cavse s tim da ne mogu raditi tradeove dok se ne odluči drugačije. Ova dvojica su bili totalni anonimci i prolaznici u NBA ligi. Washington je odigrao 94 utakmice za Cavse, a Whitehead je bio u ekipi samo 3 utakmice i kasnije je otpušten. Sa ta dva picka su mogli izabrati Dereka Harpera i Roya Tarpleya . Harper je bio vrlo dobar igrač, za Mavse je odigrao 12 sezona sa prosecima od 14,4 poena i 6 skokova. O Tarpleyu smo pisali da je imao velikih problema s alkoholom, no i takav bi bio puno korisniji od ove dvojice koje su dobili u tradeu.

3 Trade picka prve runde 1982. i Butch Leea za pick Lakersa 1980. i Don Forda

Cavsi u još jednom komičnom tradeu. Dali su svoj prvi pick drafta Lakersima. Očajan score u sezonu 1981. im je doneo prvi pick no Cavsi se nisu radovali već su Lakersi trljali ruke. Na kraju je taj pick bio James Worthy jedno od najboljih niskih krila ikada u ligi. 7 puta Allstar 17 poena u proseku i kasniji Hall od famer. Neverovatan gaf Front officea Cavsa.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Najgori tradeovi u istoriji Lakersa - Ostatak Sveta
  2. Top 5 najgorih tradeova u istoriji Knicksa! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*