NBA nemilosrdna, 7 mečeva i 840.000 $ kazne!

screenshot

Lebron James je tokom vikenda debitirao u Staples Centru u dresu Lakersa, no nije bio glavna zvijezda večeri. Prvo je show ukrao Lance Stephenson, potom su njegovi suigrači Rondo i Ingram, te Chris Paul su preuzeli tu “čast”. Sinoć smo vidjeli “najgoru” NBA tuču u nekoliko posljednjih godina. Bilo je razmirica i kačenja, no šake nisu bile letjele kao sinoć.

A sada je NBA izrekla kazna. 4 utakmice suspenzije dobio je Brandom Ingram iz Lakersa, 3 meča će pauzirati Rajon Rondo, dok je 2 utakmice dobio Chris Paul. Sve trojica su i novačno kažnjeni, CP3 sa čak 492.000 dolara, Rondo sa 186.000, dok je Ingram lakši za 159.000, dakle ukupno – skoro 840.000 dolara!

screenshot

Kako je sve izgledalo

Počelo je sa unošenjem Lance Jamesu Hardenu u lice, nakon čega je ovaj zaradio tehničku:

A potom show! Glavna “kuharica” je bio Brandon Ingram. Malo više od 4 minuta prije kraja meča, Harden je izborio 2 slobodna bacanja zbog Ingramovog faula. Brandon se nije slagao s odlukom, te je bio frustiran s Hardenom koji na takav način stalno dolazi do linije slobodnih bacanja. Gurnuo je Hardena, te je dobio tehničku grešku. Odvojili su ga od rulje, no stvari se nisu smirile.

U gužvi su ostali Rondo i Paul. Svađali su se, pa je Paul gurnuo prst u oko Rondu, a nakon toga su krenule letjeti šake. Epilog – Rondo i Ingram su isključeni kod Lakersa, Paul kod Rocketsa.

Ovo nije prvi puta da su Rondo i Paul ušli u sukob. Paul Pierce, igrač koji je dijelio svlačionicu s obojicom začuđen je što se njih dvojica nisu i prije potukla. -“Nimalo nisam iznenađen. Čudi me samo što se njih dvojica nisu i puno prije potukla.”-

Prekid je trajao 10 minuta, a nakon prisilnog odmora bolje su se snašli Rocketsi. Napravili su 15-8 seriju, te priveli utakmicu kraju. Harden je bio najbolji strijelac utakmice sa 36 poena, dok je Cp3 dodao 28. Lebrona je ubacio 24, a McGee je stao na 16. A sve je to iz prvog reda gledao svetski prvak u bosku, Floy Maywatter, kojeg je sve ovo prosto oduševilo:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. 1st WEEK REVIEW: Neverovatni Jokić, debi 'Kralja' u senci tuče, 'Kandža' se probudila - Ostatak Sveta
  2. Prokletstvo je istinito? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*