Gazda dalekometnih šuteva

Heat Nation

Trojka koju je u poslednjim sekundama meča protiv Hornetsa postigao Wayne Ellington bila je 207 u ovoj sezoni, i rekordna! Rekordna jer Elligton je tih 207 trojki postigao sa klupe, više nego bilo koji rezervista ikada u NBA ligi.

Do kraja sezone Wayne je “navukao” tu brojku do 237. Odigrao je sezonu karijere, te bio jedan od glavnih katalizatora napada Heata, koji se bez njega u postavi dosta mučio. Najviše trojki na meču postigao je 22 decembra protiv Mavsa, kada je dao 8 trica iz 12 pokušaja, a rekord je ponovio protiv Raptorsa. To mu je ujedno bio i meč i kojem je ostvario rekord karijere od 32 poena, a treba ubilježiti da je ubacio također 8 trojki iz 12 pokušaja.

Heat je ušao u playoff, no Wayne se nažalost nije proslavio u doigravanju. U ispadanju od Sixersa Wayne nikako nije mogao pronaći šutersku formu iz regularne sezone. Najviše je ubacio 11 poena, te je igrao dosta loše. Ove sezone Wayne još uvijek čeka da odigra prve minute. Vukao je povredu od početka sezone, a iako je trebao igrati u posljednjoj utakmici protiv Blazersa Spoelstra ga je ipak odlučio odmoriti.

Wayne je jako bitan za napad Heata, praktički je jedini pravi šuter u ovoj ekipi. Kada je u igri rasterećuje bekove i konstantna je opasnost izvana. Odlično koristi blokove, te je nezgodan za čuvanje, a ako mu je dan onda se protivnicima ne piše dobro.

1 Trackback / Pingback

  1. 10 stvari koje su obilježile sezonu Miami Heata - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*