Curry “prizemljio” Pelikane, te ušao u povijest

ESPN

Baš kao i prije nekoliko godina u playoffu, Curry je opet bio presudan za Pelikane. Davis i ekipa su pružili sjajan otpor, vodili dobar dio utakmice, pogađali trojke, no nije bilo dovoljno. Kada je Steph u “zoni” teško da išta može pomoći. A Steph je bio u zoni u trećem periodu.

Ubacio je 23 poena u trećoj četvrtini, kada su Warriorsi stigli i prestigli Pelikane. U posljednje dvije i pol minute četvrtine ubacio je 4 trojke. Većina je bila preko ruke i barem preko jednog para ruku. Warriorsi su preokrenuli, te do kraja zahvaljujući naravno Curryu, no i Durantu zadržali prednost.

Ratnici su prošlu utakmicu protiv Nuggetsa stigli do rekorda, a koju prije su zajedno s Kingsima oborili rekord po broju trojki na jednoj utakmici. Sada su taj rekord popravili. Obje ekipe su ubacile čak 43 trojke na ovoj utakmici, prebacivši učinak Warriorsa i Kingsa od prije nekoliko dana.

Curry je naravno bio najbolji strijelac, te je ubacio 41 poena, a postao je i prvi igrač u NBA povijesti koji je na minimalno 3 utakmice zaredom ubacio 8+ trojki. Durant je dodao 30 uz 15 skokova, a Green je napokon odigrao dobar meč sa 17 poena i 14 asista.

U redovima Pelikana Davis je ubacio 30, a Mirotić je napokon skroz zdrav, te prvi puta nakon dugog vremena nije bio na restrikciji minuta. Odmah je odigrao sjajnu utakmicu, te je ubacio 29 poena, a Holiday je dodao 25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*