Kerr skupo platio “ispad”

Screenshot/Youtube

Posljednjih nekoliko dana najveća priča u NBA su suci. Imali su dosta krivih odluka u nekoliko utakmica, poneke su bile čak i smiješne i nešto što mislimo da im nije moglo promaknut. Kao npr. ovi koraci Bradleya Beala. Ovakve stvari se sude i u dječijim Ligama, a kamoli u NBA.

Najsmješnije je vjerovatno što su na Twitteru pokušali opravdati svoje kolege i tvrdili da nisu koraci… Vjerovatno su gledali neki drugi snimak, neke druge akcije pa su ovo tvrdili…

Bilo je još nekoliko spornih odluka prošlih dana, no sinoć je Kerr jednostavno izgubio kompas i gotovo fizički napao suca. Nekih 4 minuta prije kraja utakmice, Green je faulirao Collinsa. Nakon pregleda snimke, ustanovljeno je kako je to zapravo nesportska greška.

 

Iako nije izgledalo tako. Kerr je jednostavno poludio, krenuo je na suca, a Durant ga je jedva zaustavio. Naravno dobio je dvije tehničke, odnosno isključen je, a Warriorsi su taj meč izgubili.

Kerr je za ovaj “ispad” popio dosta veliku kaznu. U budžet NBA Lige će morati uplatiti 25,000$. Iako je preburno reagirao, sudačkim pogreškama se nekako mora stati na kraj, te bi NBA trebao pogledati i drugu stranu priče.

 

U zadnje vrijeme imaju neke kardinalne greške, npr. kada Harden napravi step back sve je okej, a Curry je nedavno testirao isti potez i svirani su mu koraci.Također, nedavno je po prvi puta u svojoj karijere i Eric Spoelstra progovorio o sucima. Dosada, dok je bio trener Heata niti jednom nije spomenuo suce na press konferencijama, niti jednom ih nije kritizirao. Nedavno, nakon utakmica protiv Warriorsa, to je bilo jedino što je komentirao.

Kriterij kod faulova i kontakt u igri može biti različit, no što se tiče koraka i duplih lopti tu nema kriterija, odnosno ili su koraci ili nisu koraci. NBA bi svakako trebala pregledati malo suđenje ove godine, te po potrebi reagirati, a ne samo kažnjavati igrače i trenere kada prigovore sucima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*