Top 5: Učinak naših 7/3 – 9/3/2019

1 Luka Dončić

Mavsi su nakon Allstara u jako lošoj formi, a čak ni dobre igre Dončića im ne donose pobjede. Da nije bilo Luke poraz od Magica bi bio puno gori. Krajem 3. četvrtine Magic je stigao i do +19, no na krilima Luke i Dirka Mavsi se vraćaju u život. Nažalost na kraju nije bilo dovoljno snage za preokret. Luka je ubacio 24 poena, uz pristojnih 45% iz igre, a tome je dodao i 8 skokova uz 5 dodavanja.

 

2 Nikola Vučević

Magic je u velikoj borbi za playoff, a Vuč po običaju daje ogroman doprinos. Protiv Mavsa je odigrao odličan meč, te bio najzaslužniji uz Rossa za veliku prednost s kojom su ušli u posljednji period. Isto tako, u zadnjoj četvrtini je pogodio neke bitne šuteve i tako odbio napade Luke i Mavsa. Na kraju je meč završio sa 20 poena, 13 skokova i6 dodavanja, te vrlo dobrom igrom u obrani koju je okrunio sa 2 blokade i ukradene lopte.

3 Bojan Bogdanović

Protiv najbolje ekipe Lige nije išlo. Pacersi su pružili dobar otpor, no Bucksi su bili jači. Vrlo su dobro čuvali Babu, koji je u posljednje vrijeme najopasniji igrač Pacersa. Zatvarali su mu šut za tri poena, ali ipak je uspio pogoditi 3/5. Lošiji je šutirao za dva poena, a meč je zgotovio sa 17 ubačaja uz 5 skokova.

4 Ivica Zubac

Da je potencijal Zubac je već pokazao u Lakersima, a sada njima pokazuje kako su pogriješili što su ga tradeali. Zubac je postao startni centar Clippersa i sjajno koristi svoju minutažu. Protiv Thhundera se sjajno nosio s Adamsom, te je bio jako efikasan. Sve što je dobio pod košem je pospremio, ubacio je 14 poena uz samo 2 promašaja. Uhvatio je i 7 skokova, te u potpunosti iskoristio 23 minuta koje mu je Doc dao.

5 Jusuf Nurkić

Juka je opet bio usijane glave protiv Westbrooka i Thundera. Isključen je pred sam produžetak, a uspio se sukobiti i s Westbrookom i Paul Georgeom. Jako je falio Blazersima u produžetku, njegov izostanak nisu uspjeli nadoknaditi i izgubili su meč. Iako je postigao samo 13 poena, bio je ključni igrač u ovom meču. Sakupio je čak 17 skokova, te je podijelio 2 asista.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*