Pelikan “podrezanih” krila

screenshot

Još od svojih mladih dana na Kentuckyu, Anthony Davis je bio smatran za sljedećeg superstara NBA Lige. Na draftu ga biraju Pelicansi, prvim pickom, a Davis već u prvoj sezoni pokazuje nevjerovatan potencijal. Tijekom ovih nekoliko godina u Ligi, Davis je dogurao do statusa ponajboljeg igrača Lige. Nezaustavljiv u napadu, sjajan u obrani, pravi franšizni igrač.

Davis je već 7 godina u Pelicansima, no oni nikako ne uspijevaju složiti konkurentnu ekipu. Najdalje su otišli prošle sezone, kada su isprašili Blazerse u prvom krugu, da bi naletjeli na kasnije prvake Warriorse u drugom i tako završili svoje doigravanje. Nije da Pelicansi nisu pokušavali. Doveli su Cousinsa kako bi oformili najbolji frontcourt Lige, no kada se Boogie povredio to je sve palo u vodu.

Davis je tako ostao na istom. Istina, Pelicansi igraju sjajnu košarku s obzirom na svoj roster, čak i iznad očekivanja, no to svejedno nije niti blizu dovoljno. Holiday je sjajan, najpodcjenjeniji igrač Lige, Randle je vrlo dobar ove godine, no izuzev toga u Pelicansima baš i nema previše talenta. Tu je Davisu prekipilo i tražio je trade.Davisu je dosta gubljenja, te se želi boriti za naslov.

Odmah su se javili Lakersi i Lebron, ali ta “drama” oko tradea je trajala nekoliko tjedana. Uprava Pelikana se pokazala kao tvrd orah i od razmjene nije bilo ništa.

Posljednja ponuda

Odlučili su čekati ljeto, jer Davis je vezan ugovorom još i iduće sezone. Nadaju se nekoj boljoj ponudi, a dotle je Davis na tankom ledu. Prvo je propustio nekoliko utakmica, izbacili su ga iz rotacije. Morali su ga vratiti, no Davis rijetko kada odigra preko 20 minuta. Ne računaju na njega, iako Davis u tom kratkom periodu na terenu pokazuje kakav je igrač. To je dokazao i početkom sezone, u punoj minutaži kada je Mavsima ubacio 48 poena, te uzeo 17 skokova.

Top 5 individualnih mečeva u sezoni: Jokara, pa ‘Obrva’ sa druge planete!

Pretendenti za dovođenje Davisa su Kelti i Lakersi, no ne postoji ekipa koja ne bi htjela Davisa u svojim redovima. Obrva je htio u LA, no nakon što je vidio krah Lakersa ove sezone, možda se i predomisli. Najbolji paket bi možda mogli ponuditi Kelti, ukoliko se Ainge bude htio određi pokojeg asseta više, ali jedno je sigurno. Davisa iduće sezone nećemo gledati u dresu Pelicansa. Sigurno neće riskirati da ga izgube za džabe koncem iduće sezone, tako da nas očekuje zanimljivo ljeto.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*