Joker demolirao Kantera!

screenshot

Neverovatan meč gledali smo u Portlandu gde je domaćin tek nakon četiri produžetka slavio nad Nuggetsima, 140 – 137, i tako poveo sa velikih 2-1 u seriji.

Iako bi bilo zasluženo da su dobili i Nuggetsi, rezultatska klackalica i neizvesnost trajala je poslednjih sat vremena meča, a koš odluke postigao je Rodney Hood (za 138 – 136), i to trojku nakon što je CJ McCollum imao skok u napadu i dodao mu loptu. Jokić je u poslednjem napadu promašio bacanje za izjednačenje i bio je to konačno kraj jedne velike drame.

Fantastično izdanje Nikole Jokića koji je odigrao neverovatnih 65 minuta, a završio je meč sa triple doublom – 33 poena, 18 skokova, 14 asistencija! Od njega je jedino bio efikasniji Murray sa 34 poena. Ovim izdanjem Jokić je potvrdio da je najbolji centar Lige. Imao je nevjerovatnu minutažu, odigrao je preko sat vremena playoff košarke! Ubilježio je triple double, i to sa kakvim brojkama.

Uz to ovo mu je treći TD učinak u 9 playoff utakmica. Jedini koji je ubilježio 3 TD u povijesti Nuggetsa je bio Fat Lever, no njemu je bilo potrebno čak 4 utakmice više.

 

Na drugoj strani fantastičan je bio CJ McCollum koji je završio sa 41 poenom, dok je Dame Lillard dao 28 poena.

Neverovatno zanimljiv i uzbudljiv meč, a poslednji put kada smo gledali četiri produžetka u play offu bilo je daleke 1953. godine, umeču između Bostona i Syracuse Nationalsa.

Denver je imao priliku rešiti meč u trećem produžetku ali je prednost od +4 prosuo u zadnjem minutu i kada je Lillard dva puta bio efikasan za izjednačenje, u Murray je u napadu na +2 za Denver izgubio loptu.

Nakon utakmice trener Malone je tješio svoje igrače, te govorio kako nemaju za čime žaliti. Isto tako izvinjavao se Jokiću što ga je toliko dugo držao u igru. Joker nije odmorio niti jedan minut u drugom dijelu, a konačna minutaža se skoro popela i do 65 minuta.

Videćemo kakve će posledice tolika minutaža imati po Jokića. Znamo samo da je njegov čuvar, Enes Kanter, dobrano stradao, pa je svojih 56 minuta ‘platio’ obnovljenom povredom ramena.

Image may contain: one or more people, people sitting and text

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Nikada nismo videli igrača kao što je Nikola Jokić" - Ostatak Sveta
  2. "Nervoza? Šta je to?" - Ostatak Sveta
  3. NBA play off: Ovo su finalisti konferencija!!! - Ostatak Sveta
  4. Review igara naših - DODATI NASLOV - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*