Šariću uspelo što nije nijednom rookieu pre njega!

Dario Šarić ušao u istoriju

Zahvaljujući Butlerovom triple double učinku Bullsi su bez problema došli do pobede protiv Sixersa. Iako su ostali bez Wadea Bullsi su se nekim čudom probudili i sada su korak od playoffa. Trenutno dele to zadnje mesto sa Pacersima. Još jedna odlična vest je raniji povratak Wadea. Dwayne je isprva bio isključen za čitavu sezone zbog povrede lakta, no sada je oporavio rekordnom brzinom i postoji šansa da ćemo ga gledati već u regularnoj sezoni.

Utakmica je bila rešena u prvom delu. Bullsi su relativno brzo došli do 14 poena prednosti, a oslabljena Philla nije imala odgovor. Na kraju je Mirotić pomogao Butleru, zaslužan je za Jimmiev 10 asista, jer je pogodio svoju 5. trojku pred kraj utakmice na njegovo dodavanje. Butler je bio najbolji sa 19 poena i po 10 skokova i asista. Mirotić je opet bio odličan sa 22 poena i 8 skokova. Šutirao je gotovo bez promašaja 8/12, a trojke odličnih 6/8. Bivši igrač Mege Luwawu je ubacio 18 kod Sixersa. Pridošlica Anderson je ubacio 17, a Dario na restrikciji minuta je stao na 9 ubačaja. No, Dario Šarić je na ovom meču ušao u istoriju – sa ovim učinkom postao je prvi rookie u istoriji NBA koji je minilanom postigao 1.000 poena, 500 skokova, 150 asistencije, i koji je zabio – 100 trojki!

Bradley Beal je bio ključan u pobedi protiv Knicksa. Bek Wizardsa je ubacio 25 poena i ključnu trojku vrednu pobede. Umorni Čarobnjaci su vodili većinu utakmice, no u zadnjoj četvrtini su ispustili 12 poena prednosti, ali ipak su na kraju došli do pobede. Trojka 49 sekundi pre kraja donela je 48. pobedu Wizardsima kojom su se izjednačili na 3. mestu s Raptorsima. Imaju u priliku doći prvi puta od 1978. do 50 pobeda u sezoni. S druge strane Knicksi su na rubu da imaju 50 izgubljenih i to 3. sezonu zareoom.

Gortat je bio savršen iz igre i zabio je 16 poena uz 7/7 šuta, dok je Wall stao na 24 uz 8 asista. Babo je jako loše šutirao sinoć, samo 2/9 i ubacio je na kraju 8 poena za 31 minuta. Kod Knicksa koji su igrali bez Porzingisa Melo je standardno bio najbolji sa 23 poena, no promašio je trojku za produžetak. Holiday je s klupe ubacio 16, a Vujačić je stao na 10 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*