Top5: Učinak naših 4.4.-6.4.2017.

1 Goran Dragić

33min  33p 4a 2s

U vrlo bitnoj utakmici protiv konkurenata Hornetsa Goran je sjajno predvodio svoju ekipu do pobede. Odličnom serijom sredinom utakmice, zahvaljujući Whitesideu i Goranu Heat se odvojio na razliku koju su održavali do kraja. Izvrsna šuterska večer svih u ekipi i rekord franšize sa 21 trojkom u jednom utakmici. Pogodio ih je 5 od 9 šuteva i povukao kada je najviše trebalo.

2 Nikola Mirotić

36min  21p 10s; 25min 22p 8s 2a 6/8 3PT

Mirotić je opet sjajan za Bullse. Trebalo mu je čitavu sezonu da uđe u šutersku formu, a sada kada je ušao odmah je znatno popravio stanje u ekipi. Proigrao je i Butler i Rondo i Bullsi će izgleda izboriti playoff. U iznenađujućem porazu protiv Knicksa je imao solidan nastup, no dosta je toga i promašio. No sve je popravio u utakmici protiv Sixersa. Gotovo mu je sve upadalo i Bullsi su vrlo rano rešili pitanje pobednika.

3 Nikola Jokić

34min  12p 19s 9a 5stl ; 34min  21p 12s 4a

Nikola je odigrao dve vrlo dobre utakmice u zadnja tri dana. Posebno je bio dobar u pobedi protiv Twin Towersa iz Pelicansa. Poslao je Davisa više puta po burek, a solidno se nosio i s Cousinsom. Obrana i dalje šteka, no ima napretka i na tom pogledu. Protiv Rocketsa je bio slabiji u napadu, zabijao je većinom u prvom delu. Dominirao je skokom i uzeo čak 19 komada, no šut ga nikako nije služio. Promašio je svih 5 trojki koje je šutnuo.

4 Mirza Teletović

27 min 15p  5/8 3PT

U dosta lošem izdanju Bucksa protiv Pacersa Mirza je bio igrač koji ih je držao na životu u drugoj četvrtini. Nisu imali ideje u napadu, no Mirza je trojkama činio utakmicu neizvesnom. Nažalost ovakve Mirzine seriju su retkost ove sezone. Mirza i Bucksi nisu dugo izdržali i na kraju su izgubili, no naš krilni centar je ubacio čak 5 trojki i odigrao solidan meč. Promašio je samo 3 trojke, a niti jedan šut nije uputio unutar linije 7,24.

5 Mario Hezonja

22min  13p 2a 1a;  22min  11p 4s 2blk

Još jedan igrač koji je s dve utakmice ušao u naš izbor. Mario je odigrao 2 solidne utakmice zaredom za Magic. Izgubili su očekivano od prvaka, a Mario im je ubacio 13 poena uz 100%-tan učinak sa linije bacanja. Drugu su dobili protiv Netsa u duelu 2 verovatno najgore ekipe lige. Još jednom savršen sa linije bacanja, a dobro učinku u napadu je dodao još i 4 skoka i 2 blokade.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*