Vučević u novoj ekipi?

FadeawayWorld

Ovogodišnje tržište biti će bogato sjajnim igračima. Počevši od superzvijezda poput Duranta, pa sve to Allstar-ova Kembe Walkera ili našeg Nikole Vučevića. Baš bi Nikola mogao biti “sleeper” pick ovogodišnjeg Free agencya. Odigrao je sezonu karijere, dovukao Magic do playoffa, a usput je bilježio 20,8 poena, 12 skokova, te 3,8 asista u prosjeku. Izborio je i svoj prvi Allstar nastup, a ovo ljeto će biti nezaštićeni slobodni igrač. To znači da će moći birati ekipu s kojom će potpisati. Koje su mu opcije?

Orlando Magic

Prvi i glavni favoriti su njegova sadašnja ekipa, Orlando Magic. No, nalaze se u nezavidnoj situaciji. Imaju sjajnu mladu jezgru u Gordonu-Bambi i Isaaca, sve redom visoki igrači. No, većinom krila. Vuč je ipak Allstar, odveo ih je do playoffa ove sezone, jednostavno je predobar da ga izgube za ništa. Sigurno će mu ponuditi ugovor, jer on je okosnica ekipe, glavni igrač u napadu, a ove sezone je dosta popravio i obranu. Bio je jedan od najefikasniji centara Lige, tako da je gotovo nemoguće pronaći njegovu zamjenu.

Brooklyn Nets

Mlada i potentna ekipa je pravi mamca za slobodne igrače. Čak su se i Durant i Irving spominjali u konketstu Netsa. Svaka čast GM-u Mayu koji je potpuno preokrenuo franšizu. Zahvaljujući njemu i Atkinsonu postali su jedna od najboljih mladih ekipa Lige, a ove godine su čak izborili i playoff. Vuč bi se odlično uklopio u ovu ekipu, bio bi sjajan partner sa Russellom u pick n’ rollu i igrač koji bi ovu ekipu odveo na jedan drugi nivo. Allen je vrlo dobar mladi centar, no njegova glavna prednost je obrana, dok je u napadu još uvijek dosta sirov. Odlično bi se nadopunjavali, a Netsi bi dobili još jednu veliku prijetnju u napadu.

Dallas Mavericks

Osim Kembe, glavna meta Mavsa će biti baš Vučević. Iako su doveli Zingisa, mogli bi ga vratiti na četvorku, a tako bi dobili jedan od najjačih froncourtova Lige. Vučević bi donio stabilnost na centru, jer trenutno tamo imaju samo Mejria i Klebera. Što ne ulijeva nekakvo preveliko povjerenje. Vuč i Luka bi vrtili pick, sigurno bi sjajno surađivali, a Carslie bi sigurno znao izvući ono najbolje iz Vuča. Ovime bi Mavsi već iduće sezone postali izuzetno opasna ekipa.

Atlanta Hawks

Hawksi trenutno na centru imaju Alexa Lena. Ne moramo ni govoriti koliko bi upgrade bio Vučević. Hawksi su razmišljali od Boogie Cousinsu, no kako je on bio povređen cijelu sezonu, te opet u playoffu vjerujemo da mu neće ponuditi max ugovor. U tom slučaju Boogie možda i neće ni razmatrati Hawkse, a njima je potrebno pojačanje na centru. Vučević bi bio možda i bolja opcija, sigurno bi se bolje uklopio u ovu mladu ekipu Hawksa, a prostora pod capom svakako imaju.

Sacramento Kings

Divac bi mogao napraviti pravu balkansku koloniju u Sacramentu. Kingsi su bili nadomak playoffa ove sezone, a praktički jedina pozicija koju mogu dodatno ojačati je centarska. Giles i Cauley Stein su odrađivali solidan posao, no Vuč bi donio jednu dimenziju više. Ovdje bi Kingsi mogli dogovoriti s Magicom sign and trade, u kojem bi u suprotnom smjeru išla dva centra Kingsa + pokoji pick, dok bi u suprotnom naravno Vučević. Magic bi popunio rupu na centru s Steinom koji je dobar obrambeni igrač, te Gilesom koji je pun potencijala, dok bi Kingsi dobili Allstar centra da im pomogne u borbi za playoff.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*