Srbija je prvak sveta!

FIBA

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 odbranila je titulu na šampionatu planete koji je održan na Filipinima, pobedivši u dramatičnom finalu Holandiju sa 16:13, i to posle preokreta.

Branioci trona su u svojoj nimalo lakoj misiji uspeli – ponovo su na krovu sveta, ponovo pobedom u finalu nad “lalama” koje su nakon nervoznog početka i obostranih promašaja poveli sa 8:6, ali je u poslednja četiri minuta usledila sjajna serija “orlova”.

Podsetimo, basketaši Srbije su u istom danu deklasirali Mongoliju u četvrtfinalu sa ubedljivih 21:8, a onda su nepuna tri sata kasnije, u dramatičnom polufinalu, dobili Poljake sa 21:19 uz dalekometni pogodak Majstorovića za trijumf.

Srbija je pobedila Poljsku u dramatičnom meču rezultatom 21:19. Buzzer beater pogodio je Majstorović u poslednjoj sekundi meča:

Reprezentacija Srbije koja brani trofej i koju čine uz Majstorovića i Dušan Bulut, Marko Savić i Stefan Stojačić, odigrala je sjajan meč protiv neugodnih Poljaka.

Srbija će u reprizi finala od prošle godine igrati protiv Holandije, koja je u drugom polufinalu savladala Sloveniju sa 21:16. Finale je u 15 časova, a direktan prenos je obezbeđen na Sport Klubu 1.

Garant za dobar uspeh osim timskog duha koji vlada ovim malim kolektivom su i sjajne individualne predispozicije srpskih igrača, a svojom lucidnošću ih predvodi Dušan Bulut koji mnogo puta do sada oduševio košarkaški svet:

Dribling za pamćenje!

1 Trackback / Pingback

  1. Srbi ludaci, ponovo prvaci! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*