Lakersi okupljaju trenerski Dream Team

U novu sezonu, punu očekivanja Los Angeles Lakerse će povesti Frank Vogel s mjesta trenera. Nakon odbijenice Ty Luea koji je tražio i duži ugovor i više novaca, Lakersi su se odlučili na bivšeg trenera Pacerse i Magica. Od Indiane je napravio odličnu ekipu, u Magicu nije baš imao toliko resursa za raditi, no možemo ga proglasiti vrlo dobrim trenerom. Koliko je on dobra opcija za klupu Lakersa, to je već nešto drugo.

Osim Vogela stigao je i Jason Kidd. Kidd je dugo bio najavljivan kao kandidata za glavnog trenera, no sada će se naći u ulozi pomoćnog trenera. Kidd je doveden kako bi pomogao Vogelu, a ovo je možda i prvi dobar potez Lakersa u posljednje vrijeme. Kidd već ima iskustva kao glavni trener (igračko iskustvo nećemo ni spominjati…) no možemo reći da se u najbolju ruku solidno snašao na tom mjestu. Možda bi mu klupa Lakersa bila prevelik pritisak, a ovo je idealan način da prenese svoje znanje na mlade igrače Lakersa, a da ipak “ne izgori”.

Lebron je tako dobio novog stratega. Navijao je sigurno da Lue potpiše, no Lakersi su i to uspjeli uprskati. Vogel je dobar trener, no nikada nije imao superstara kao Lebrona na rosteru. Njegovi Pacersi su igrali sjajnu timsku košarku, no uvijek su u playoffu naletjeli – upravo na Lebrona. Sada će se Vogel udružiti s “neprijateljem” te probati vratiti Lakerse na pravi put.

Potpisivanjem Vogela i Kidda Lakersi nisu stali. Prošle sezone su nakupili hrpu bivši Allstar i rubnih Allstar igrača, a sada idu malo drugačijim putem, te gomilaju trenere. Još jedno mjesto pomoćnog trenera će preuzeti bivši glavni trener nekoliko NBA ekipa, Lionel Hollins.

Lionel je prava legenda u Memphisu, trener koji ima najviše pobjeda u povijesti franšize, te trener koji je vodio i Brooklyn  Netse do playoffa. Stručni štab Lakersa sada izgleda impresivno. Sva trojica su u jednom trenutku vodila NBA ekipu kao prvi treneri, s tim da su Vogel i Hollins sakupili i nekoliko playoff nastupa. Kidd zasada ima najslabiju trenersku karijeru, no svi znamo kakav je bio igrač, te da je u Bucksim radio ne tako loš posao.

NBABuzz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*