Dennise i šta ćemo sad?

CBSSports

Prijelazni rok još uvijek nije gotovo, no već sada možemo proglasiti najvećeg “nesretnika” ovog ljeta. Dennis Schroder je prošlu sezonu proveo u Lakersima, nakon najbolje sezone karijere kada je bio u najužem izboru za najbolje šestog igrača Lige. Sezona u Lakersima nije bila tako uspješna, no prosjeci od 15.4 poena. 5.8 asista uz 43% šuta iz igre nisu zanemarivi.

Lakersi su bili zadovoljni viđenim i odlučili su ponuditi Schroderu novi četverogodišnji ugovor vrijedan 84 miliona $. Dennis je to odbio pod izlikom da traži ugovor preko 100 miliona $. Ponio se kao nekoć Latrell Sprewell koji je odbio preko 30 miliona $ vrijedan ugovor Wolvesa, a praktički je nakon te ponude bio i uvređen i pitao se kako da s tom “sićom” prehrani obitelj.

Konačni epilog u Schroderovom slučaju je definitivno bolji nego u Sprewellovom koji više nikada nije zaigrao u NBA nakon toga. Ipak, gubitak je ogroman. Najbolja ponuda koju Dennis trenutno ima na stolu je ona od Boston Celticsa. Postoje dvije mogućnost, mid-level ponuda od 9 miliona $ za godinu dana ili oko 6 miliona $ za dvogodišnji ugovor, s player opcijom. Debelo ispod onoga što je mogao dobiti od Lakersa.

1 Trackback / Pingback

  1. Trade 2021: Sa konja na magarca, ili kako prokockati 78 miliona u par meseci - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*