Vanja Marinković među svojima! Izabrao ga Divac!

screenshot

Sacramento Kingsi su kao 60. picka na ovogodišnjem draftu izabrali Vanju Marinkovića. Tako je on postao treći igrač iz Srbije u ovoj ekipi a čak šesti Srbin u celoj franšizi ako računamo GM-a Divca, Stojakovića kao njegovog pomoćnika, i Igora Kokoškova kao pomoćnog trenera.

Podsetimo, Vanja je u prošloj sezoni u Partizanu beležio 11.8 poena i 2.4 skoka.

Podsetimo, Kingsi su birali čak tri igrača na ovogodišnjem draftu:

Stigao i Kokoškov

Igor Kokoškov nije bio dugo bez posla nakon otkaza u Sunsima. Kao što i priliči treneru njegovog znanja i iskustva. Divac je odlučio pridružiti Kokoškova stručnom trenerskom stožeru Kingsa, odnosno Igor je postao novi pomoćni trener u Sacramentu. Pridružio se Waltonu i njegovoj ekipi, te će sigurno biti itekako korisno pojačanje. Igor je dosada radio sa mnogim proslavljenim trenerima, uzeo je naslov kao pomoćnik u Pistonsima, radio sa Saundersom, Snyderom i Larry Brownom. Tako da će njegovo iskustvo sigurno pomoći ovoj mladoj i talentiranoj ekipi Kingsa.

Sada u Sacramentu imamo pravu srpsku petorku. Bogdan i Bjelica su na terenu, Divac kao GM, te Stojaković kao pomoćnik GM-a, i sada Kokoškov pored terena.

Otkaz u Sunsima

Igor Kokoškov više nije trener Phoenix Sunsa. Nakon rezultatski neuspešne sezone u kojoj se ekipa strateški orijentisala na re-building i promociju mladih igrača, uprava tima iz Arizone je odlučila da raskine saradnju sa srpskim stručnjakom.

Ovu je vest preneo Adrian Wojnarovski, ali je i dodao kako je prvobitni plan bio da se Kokoškovu ukaže poverenje za još jednu sezonu posebno zbog bolje igre ekipe u završnici ligaškog dela sezone. Novinar ESPN zaključio je da je Kokoškov “cenjeni trener, odličan taktičar, ali ipak još jedna žrtva stanih promena u Finiksu”.

Preuzimanjem talentovane franšize iz Phoenixa, prošloga maja, Kokoškov je napravio korak dalje u svojoj bogatoj NBA karijeri. Karijeri koja traje već 18 godina, i u kojoj je radio u pet klubova – Clippersima, Pistonsima, Cavsima, Magicu, dok je od 2008 do 2013 boravio i u Sunsima.

Zajedno sa Igorom otišao je i celi njegov stručni štab. Podelili su svima otkaze koji su radili uz Igora, te žele da novi trener dovede svoje ljude na te pozicije. Ovo nije prvi puta da gazda Sunsa Sarver radi ovakve stvari. Sunsi su objektivno ekipa sa ponajviše talenta, ali trenutno najmanje kvalitetnih igrača. Osim toga, povrede su učinile svoje i suludo je dati otkaz treneru nakon samo godinu dana. Pogotovo kada želiš izgraditi ekipu. Ovako se ništa neće izgraditi…

S tim se slaže i Sir Charles Barkley koji je izjavio kako je  otkaz Igoru velika greška. -“Mislim da je velika greška otpustiti trenera nakon samo godinu dana. To nije fer prema Igoru.”- rekao je Barkley

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*