Srbija prva, iznenađenje na trećoj poziciji!

Fadeaway World

Po prognozi FIBA Srbija je i dalje glavni favorit za zlatnu medalju na Prvenstvu Sveta u Kini. Drugi favorit je reprezentacija Sjedinejnih Američkih Država, a treći je ekipa Australije.

Srbija je i na prethodnoj listi bila prvoplasirana, a činjenica da “orlovi” nisu imali niti jedan poraz u pripremnom periodu i jedina su neporažena ekipa je doprinela da se tu situacija ne promeni.

Prva promena u odnosu na prethodnu FIBA “Power ranking” listu je na poziciji tri. Činjenica da su dobili Amerikance stavila je Australijance na to mesto, a Španci koji su bili treći favoriti sada su četvrti. Peti favoriti su Francuzi, šesti Grci, dok je Litvanija pala sa šestog na deveto mesto. Ispred Litvanaca su se našli Nigerijci i Argentinci koji su interesantno u istoj grupi.

Kompletnu listu pogledajte ovde.

Dolazak na vrh

Nešto više od dva tjedna prije početka Prvenstva, FIBA je objavila prve preliminarne Power Rankingse. Očekivano Amerika je bila prva, unatoč silnim otkazima. I dalje imaju izuzetno jak roster, te su predvođeni možda i najboljim trenerom današnjice Gregom Popovićem. Za sada zasluženo prvo mjesto. Odmah iza Amera smjestila se Srbija. no nakon nekoliko pripremnih utakmica, Srbija je došla na prvo mjesto!

U drugom izdanju PR, Srbija je zauzela prvo mjesto nakon sjajno odigranog Acrolopis kupa. Uzeli su sve tri pobjede i osvojili turnir. Nažalost ostali su bez Milosavljevića, a Sale je potvrdio kako otpada i Teo. Unatoč tome, Srbija je glavni favorit za osvajanje. Naravno, ovo ništa ne znači, a Saletovi momci će na svaku utakmicu morati izaći sa 100%-tnom koncentracijom. Put do naslova je dugačak, no nekako mislim da ovi momci to mogu.

Grci su pali na 5. mjesto, a Španjolci i Francuzi su zauzeli 3. i 4. Najbolje plasirani Latinoamerikanci su Argentinci na 7. mjesto, a iako su bez Shveda Rusi su na viskom 8. mjestu.

1 Trackback / Pingback

  1. Za čistu desetku: U kakvoj formi Srbija dočekuje SP! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*