Dan 8: Au revoir Litva

Amerikanci su lagano izašli na kraj sa Grcima. Nakon neizvesnog uvoda u kojima se vođstvo smenjivalo, SAD je preuzela kontrolu, našla lek za igru Grka preko Giannisa, i na kraju došla do ubedljivog trijumfa, 69 – 53.

Kemba Walker (15 poena) i Donovan Mitchel bili su dvocifreni kod Amerikanaca, po 9 poena dali su Barnes i White. Na drugoj strani Giannis je imao double doubleučinak, sa 15 poena i 13 skokova, no to nije bilo dovoljno za Grčku čiju je igrau vrlo lako Popovich pročitao i neutralisao.

Nakon Grka, Litva je također izgubila šanse za prolazak. Pobjedom Australija nad Dominikancima, porazom od Francuske ispali su iz svih kombinacija. Francuzi su munjevito ušli u meč. Batum je dominirao, a Litva se mučila. Znali su što znači poraz, tako da smo nakon odmora vidjeli nešto drugačiju Litvu.

Na krilima Valančiunasa koji se odlično snalazio pored Goberta, malo po malo Litva otkida prednost. U posljednjoj četvrtini smo gledali totalno izjednačenu i egal utakmicu. De Colo je pogodio za vodstvo, a na drugoj strani Litva prvo promašuje trojku za pobjedu, da bi nakon toga ispao i Sabonisov tip in. S tim je završila priča oko Litavskog prolaska dalje.

Valančiunas je ubacio 18 poena uz 8 skokova, dok je Kalnietis stao na 12. Bekovski par De Colo – Fournier je sjajan. De Colo je 21, dok je Fournier stao na 24 poena. Francuzi su se provukli i tako osigurali nastup u četvrtfinalu. Iduća utakmica protiv Australije igraju za prvo mjesto u grupi.

*****

Košarkaši Australije savladali su Dominikansku republiku u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva rezultatom 82- 76 i tako ostali neporaženi na Mundobasketu.

Najbolji u trijumfu Bumersa bio je Peti Mils sa 19 poena, Kris Golding je postigao 15, a dvocifreni su bili i Džok Lendejl sa 13 i Aron Bajns sa 10.

Košarkaši Češke dominantno su savladali Brazil rezultatom 93 – 71 u drugoj fazi SP i tako zakomplikovali situaciju u njihovoj grupi. Predvodio je Čehe novi igrač Bullsa, Tomaš Satoranski koji je upisao 20 poena, 7 skokova i 9 asistencija.

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: Rival do bola, nek se spremi Scola! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*