Gasol odveo Španjolsku u Finale

Imamo i prvog finalista. Španjolska je nakon velike borbe srušila Australiju te se plasirala u Finale. Gotovo cijelu utakmicu su bili u zaostatku, prvo vodstvo u drugom poluvremenu su imali na 5 sekundi do kraja. No, nakon dva produžetka dobili su 95-88.

Prvi dio je pripao Australiji, Mills je pogađao dok se Španjolska još uvijek tražila. Rubio je imao dosta problema sa šutom, te nakon prve pogođene prve trojke, promašio je naredne četiri. Hernangomez je pogodio nekoliko trojki i ostavio Špance u igri. Na odmor se otišlo s prednošću Australije od 5 poena, nakon što su napravili razliku u drugom periodu.

Nakon odmora bolje su ušli Španci, no i dalje je Australija uspjevala održavati prednost. Najviše zahvaljujući rezervistu Kayu koji je pokupio hrpu skokova u napadu i tako držao napad živim. Mills je dominirao, te su Španjolci teško pronalazi rješenja za njega. U gotovo totalnom egalu ušlo se u posljednju četvrtinu. Australija je vodila i do 7 razlike, no nikako nisu mogli prelomiti. Na kraju prava drama. Gasol je ubacio dva bacanja za prvo vodstvo Španije u drugom dijelu, a onda je najpouzdaniji Mills imao bacanja za pobjedu. Pogodio je samo jedno, izjednačio rezultata, a nakon toga Rubio je gotovo s polovice skoro ubacio za pobjedu.

Otišlo se u prvi produžetak. Igralo se koš za koš, da bi opet Gasol spasio stvar. Ubacio je oba bacanja na kraju, izjednačio rezultat, a Dellavadova je iz teške situacije promašio još jednom za pobjedu Australije. Drugi produžetak je u potpunosti pripao Špancima. Napravili su 8-0 odvojili se, a snage za povratak više nije bilo.

Gasol je totalno izdominirao ovaj meč. Ubacio je 33 poena uz 6 skokova te ključna bacanja na kraju regularnog dijela i produžetka. Rubio je bio sjajan sa 19 poena uz 12 asista. Mills je dao sve od sebe, ubacio je 34, a Key je dodao 18 uz 11 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: I posle Španije - Španija! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*