Top 5, 27 – 29. oktobar: Babin savršeni snajper, jalovi triple double Jokića

Top 5 27.10
Top5/OstatatakSveta

Fantastični Bojan Bogdanović nastavlja pružati igre iz prošle sezone kada je u odsustvu Oladipa, bio ključan igrač tima iz Indianapolisa. Sada je u tom ritmu nastavio u dresu Utah Jazza, a poslednja žrtva jednog od najboljih šutera lige bili su Sunsi za koje igra Dario Šarić. A Šarić se nije baš najbolje proveo čuvajući zemljaka.

Luka Dončić nastavlja liderski voditi svoj Dallas, dok će kako stvari stoji sa Nikolom Jokićem voditi veliki borbu do kraja sezone kada su u pitanju broj triple doublova, ali i epitet najboljeg košarkaša sa naših prostora.

1 Bojan BOGDANOVIĆ (Utah)


37 min, 29 pt, 5 sk, 2 asist, 2 ukr, 50 % za tri poena

Kada igra Bojan Bogdanović, Utah Jazz pobeđuje. Sve ono što smo do sada uočili kao manu tima iz Solt Lake Cityja, pre svega očajan šut prvog playa Mikea Conleya, Bojan nadoknađuje savršeno tempiranom šuterskom formom. U pobedi Utaha nad Sunsima, u vrlo izjednačenoj i neizvesnoj utakmici upravo je Bogdanović doneo prevagu. Bio je najbolji strelac tima – zabio je 29 poena, bio je stopostotan sa linije slobodnih bacanja, šut za tri bio je okruglih 50% (4/8). Odličnoj šuterskoj večeri pridodao je pet skokova te po dve asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu.

U tom kontekstu, zanimljiva je izjava Chrisa Paula od pre nekoliko dana kada je Bogdanovićev potpis za Utahu proglasio velikom pobedom tima, a hrvatskog igrača nazvao najpotcenjenijim pojačanjem ovog ljeta.

2 Goran DRAGIĆ (Miami)


30 min, 21 pt, 3 sk, 3 asist, 36 % za tri poena

Nova uloga u ekipi Heata, zasada savršeno odgovara Dragiću. Postao je 6. igrač, ulazi s klupe i sada već redovno bude ponajbolji na parketu. “Iskru” igri Heata je dao kod svog prvog ulaska. Nanizao je u kratkom periodu 11 poena zaredom i tako pokrenuo 12-0 seriju Heata. Ta serija se na kraju pokazala kao ključna, jer do samog kraja Heat je uspio održavati prednosti. Dragon izgleda jako i drago nam je da je uspio vratiti formu. Njegovo iskustvo je neprocjenjivo za ovu ekipu, Spoelstra mu vjeruje, a Dragon se sjajno prilagodio na početak s klupe. Istina, on uvijek završava utakmice, što je zapravo i najbitnije. Do kraja je u pobjedi protiv Hawksa stigao do 21 poena uz po 3 skoka i asista.

 

3 Luka DONČIĆ (Dallas)


38 min, 29 pt, 12 sk, 9 asist, 3 ukr, 36 % iz igre

Košarkaši Mavsa doživeli su poraz, nakon dve startne pobede u novoj sezoni NBA lige. Iako njihov najbolji igrač nije imao sjajno šutersko veče, ponovo je bio najbolji na terenu. Luka Dončić je meč završio sa 29 poena, uz 12 skokova i 9 asistencija. Još jedna sjajna partija košarkaškog genija. No, ono što ga čini još većim i kompletnijim jeste njegova samokritika posle meča gde je Dončić upravo sebe apostrofirao kao krivca za poraz. A razlog tome je jako loš šut iz igre. Pogodio je Dončić 8 šuteva iz igre iz 22 pokušaja, dok je za tri poena šutirao 2 od 11.

4 Nikola JOKIĆ (Denver)


33 min, 10 pt, 10 sk, 10 asist, 3 ukr, 50 % iz igre

Dallas je iznenadio Nuggetse i naneo im prvi poraz u sezoni, nakon tri vezane uvodne pobede. Najviše zahvaljujući timskoj igri (9 igrača sa dvocifrenim brojem poena) i preokretu u poslednjoj četvrtini (kada su napravili 20 – 6) Mavsi su stigli do ovog trijumfa.

Nikola Jokić odigrao je još jednu all around partiju, zabeležio je drugi triple double u sezoni – sa po 10 poena, skokova i asistencija, a imao je i tri ukradene lopte. Jokiću je ovo 30. triple double u karijeri.

 

5 Nemanja BJELICA (Sacramento)


35 min, 12 pt, 6 sk, 3 asist, 1 ukr, 67 % za tri poena

Kingsi su razočaravjuće ušli u sezonu, a nakon poraza od Nuggetsa su na dnu Zapada sa 0-4 učinkom. Nemanja Bjelica se vratio u startnu petorku a to je uzvratio dobrim igrama. Bjelica je bio jedan od stubova igre Kingsa sa 35 minuta na parketu i ogromnom ulogom na oba dela terena. Pogodio je četiri trojke za 12 poena (4/11 iz igre) te imao 6 skokova uz po 3 asistencije i blokade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*