Top 5 27.12.-29.12.2019: Godinu smo završili na pravi način

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


30 min,31 pt,12 sk,15 asist,2 ukr, 50%FG

Tri četvrtine su bile potrebne Luki za još jedan triple double. Igrao je samo 30 minuta, u posljednjoj četvrtini uopće nije ulazio, jer pobjeda je već bila osigurana. Warriorsi su bili dosta nezgodan protivnik dok je Russell bio u igri. Duel njega i Luke u prvoj četvrtini je bio prava poslastica Izrešetao ih je u prvom dijelu, ubacio prvih 12 poena Warriorsa, dok je Luka odgovorio sa svoje tri trojke na drugoj strani.Russell je dominirao sve dok se nije sudario s Powellom u trećoj četvrtini. Morao je otići u svlačionicu, a dok se vratio već su Mavsi utekli na +25.

Luka je maestralno dirigirao napadom Mavsa. Dok su ga čuvali 1 na 1 ubacivao je poene, a kada su ga počeli udvajati pronalazio je suigrače u otvorenim prilikama. Meč je završio sa 31 poenom, čak 15 asista i 12 skokova.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


33 min,30 pt,10 sk,10 asist,1 ukr,63 %FG

Kakav meč je odigrao Jokić dovoljno govori njegova +- statistika. Iako često nije vjerni prikazatelj, ovaj puta slikovito prikazuje Jokićevu dominaciju. Nuggetsi su imali +23 dok je Jokić bio u igri, a niti jedan drugi igrač Nuggetsa nije prešao +7. Ubacio je 30 poena, izdominirao je Valančiunasa i Jacksona, a imao je i nekoliko sebi svojstvenih proigravanja. Ubilježio je na kraju 10 asista, dovoljno za još jedan triple double učinak.

U povijesti NBA Lige samo su Westbrook i Magic brže stigli do 35 TD učinaka.

3 Nemanja BJELICA (Kings)


33 min,27 pt,6 sk,2 asist,1 bl, 76%FG

Ni ovakav Bjelica nije uspio pomoći Kingsima da prekinut crni niz. Sada su na 7 poraza zaredom, a Waltonova družina izgleda razbijeno. Beli je imao fantastičnu šutersku večer. Gotovo da nije mogao promašiti, a u pravilu kada je tako Kingsi dobijaju. Jokić i Nuggetsi su ipak bili prevelik zalogaj.

Denver je vodio većinu utakmice, a u posljednjoj četvrtini su imali i do 15 poena razlike. Kao i protiv Grizzliesa, umalo su ispustili veliko vodstvo. Beli je ubacio nekoliko trojki, priključio se i Hield, ali Nuggetsi se na vrijeme bude i ipak sprečavaju iznenađenje.

4 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


32min,21 pt,8 sk,4 asist,2 bl,3 ukr,43 %FG

Radost pobjede protiv Sixersa nije dugo trajala. Bucksi su bez Giannisa bili prevelik zalogaj za Vučevića i ekipu. Na krilima teško izborene pobjede ušli su u utakmicu i s pravom se nadali da bi mogli iznenaditi Buckse. Middelton to nije dopustio, odigrao je sjajnu utakmicu i totalno anulirao izostanak MVP-a.

Vuč je odigrao pravu allround utakmicu. Izbušio je Buckse izvana, ubacio im je čak 5 trojki, braća Lopez nisu imala rješenja za njegov vanjski šut. U obrani je odradio posao, dobro je zatvarao reket, a prikupuo je i 2 blokade i 3 ukradene lopte.

 

5 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


32 min,2 pt,4 sk,3 asist,66 %FG

Poslije šuterski očajne utakmice protiv Wolvesa u kojoj je ispalio čak 28 lopti, Bogdan se protiv Sunsa vratio starim navikama. Šuterski je bio na zavidnoj razini, ali ni to nije pomoglo Kingsima koji se dobrano muče posljednjih utakmica.

Tenzije u timu su na visokoj razini, Holmes i Hield nisu zadovoljni, a Kingsi samo nižu poraze. Usprkos svim problemima imali su šansu za dobiti ovu utakmicu. U posljednjoj četvrtini vratili su se iz 14 poena zaostatka, ali nije bilo dovoljno snage za konačan preokret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*