“Nikola je naš tim”

(Photo by John Leyba/The Denver Post via Getty Images)

Fantastičnim drugim mjesecom Nikola Jokić je održao nadu Nuggetsa da će uspjeti izboriti doigravanje. Nizao je rekorde i triple double učinke kao od šale, a Nuggetsi su bili u dobroj poziciji prije same završnice regularnog dijela. Kada se na to nadoda da se vraćao i skupa akvizicija Paul Millsap nakon povrede šake činilo se kako je playoff osiguran.

No Malone je imao druge planove. Trener Nuggetsa je još jednom pokazao kako zapravo ne zna koristiti Jokića, te kada se vratio Millsap Nikoli je smanjena minutaža, a samim time i učinak. Jednu utakmicu je presjedio čitavu posljednju dionicu na klupi, no odmah u idućoj Malone je ponovo dao uzde ekipe Jokiću u ruke, te je Nikola eksplodirao. Ukrcao je Lebronu i Cavsima 36 poena, no nažalost nije bilo dovoljno za pobjedu.

Sa našom konstatacijom da je Nikola glavni igrač Nuggetsa, te da mu najviše odgovara kada se igra vrti oko njega, slaže se  i oporavljenik Millsap. Nakon utakmice s Cavsima Millsap je izjavio kako želi da Nikola bude što agresivniji na koš, te da je on taj koji se mora uklopiti u ekipu. -“Nikola je tako skroman momak. Ponekada samo želi da svi ostali zabijaju. To je jednostavno on. On je naš tim, radi puno stvari za nas. On jednostavno mora ostati agresivan i igrati svoju igru, a ja sam tu da mu pomognem kako znam i umijem.”-rekao je Millsap.

Prije povrede njih dvojica su se taman počela uigravati, te se činilo kako će moći funkcionirati jedan s drugim. Obojica su nesebični igrači, s visokim košarkaškim IQ-om, te nisu veliki potrošači lopti te bi u teoriji njih dvojica mogli jako dobro funkcionirati. To su i potvrdili odličnom utakmicom protiv Lakersa u kojoj su obojica ubacili po 21 poen, te vodili svoje Nuggetse do bitne pobjede.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*