Injury report: Kraj sezone za Walla

30. decembar

Glavna uzdanica Wizardsa John Wall mogao bit propustiti čitavu sezonu. Od početka ove sezone vuče povredu stopala, igra kroz bol, ali izgleda da više ne može. Bio je na pregledima, te su mu doktori savjetovali operaciju, što bi značilo da Walla neće biti na parketu između 6 i 8 mjeseci. To bi značilo kraj ove sezone za njega, a upitno je hoće li i iduću dočekati u dresu Wizardsa.

 

29. decembar

Još nevolja za Lakerse. Izgubili su Lebrona koji će morati propustiti utakmicu nakon dugo dugo vremena. Iako njegova povreda nije teže prirode, ipak se radi o preponi, tako da Lakersi sigurno neće žuriti s njegovim povratkom. No, osim njega ostali su i bez Ronda. Ponovo. Tek što se vratio nakon povrede šake, Rondo će opet morati operirati zbog gotovo iste stvari. Na utakmici protiv Warriorsa je doživio povredu prsta desne ruke, te je morao otići na operaciju šake. To je dobro prošlo, a očekuje se Rondov povratak za 4-5 tjedana.

 

28. decembar

Demarcus Cousins još uvijek čeka svoje prve minute u novom dresu. Prije samo nekoliko dana na treningu Warriorsa se činilo kako je spreman za igru. Zakucao je preko Duranta i činilo se kako je u potpunosti izliječio povredu. Trenirao je i s drugom ekipom, no prema zadnjim informacijama iz tabora Warriorsa, Boogiea ćemo čekati sigurno još koji tjedan. Nije još spreman za igru, a prvotne prognoze koje su predviđale da će se vratiti oko Allstar utakmice, su izgleda bile točne.

 

27. decembar

Lakersi su iznenađujuće lagano došli do pobjede nad Warriorsima bez Lebrona, no na duže staze sigurno ne bi bilo tako lagano. Lebron se povredio u trećoj dionici, a prve prognoze nisu bile optimistične. Činilo se kako će barem tjedan-dva morati biti izvan parketa, no prema zadnjim nalazim Lebron bi vrlo brzo trebao natrag na parket. Povreda nije niti blizu ozbiljnije prirode, a Lebron je trenutno stavljen pod day-to-day status, što znači da bi mogao propustiti samo jednu ili dvije utakmice.

25. decembar

Lakersi su skupo platili pobedu nad Warriorsima. Lebron James je na sedam minuta i 51 sekundu do kraja treće četvrtine, prvi vođstvu svog tima od 71 – 57, napustio igru zbog povrede prepona i do kraja se nije vraćao. On se povredio prilikom jednog prodora, kada mu je desna noga izgubila oslonac, te je ostao u nezgodnom položaju uz bolnu grimasu. James je rekao je da je čuo blag zvuk pucanja, dok su posle meča američki mediji preneli da se radi o povredi koja nije ozbiljnije prirode, a sam Lebron je dodao kako mišić nije povređen:

23. decembar

Najbolji igrač Knicksa će izbivati sigurno još neko vrijeme. Kristaps Porzingis je tek počeo s laganim treninzima, a prema riječima iz tabora Knicksa sigurno ga neće požurivati s povratkom na parket. -“Trenutno Zingis radi po posebnom programu, svaki dan radi individualno po 45 minuta s našim trenerima. Dosta je prošao testove snage, brzine i kretanja, a tek u drugom mjesecu ćemo imati detaljne informacije koliko će još izbivati.”-
Fizdale vjerovatno ove sezone neće moći računati na Zingisa, no kada se vrati Knicksi bi trebali postati jako opasna ekipa. Sigurno s jako dobrim playoff šansama.

Muke po Fultzu još uvijek traju, a prema svemu sudeći neće tako brzo završiti. Elton Brand, GM Sixersa je izjavio kako Markelle vrlo vjerovatno neće na parket ove sezone. -“Još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći da će Fultz na parket ove sezone. Za nekoliko tjedana će ponovno ići na kontrole pa ćemo onda znati više.”- rekao je Brand. Po svemu sudeći Sixersi su završili svoju avanturu s Fultzom, tako da je pitanje vremena kada će se desiti neki trade. Ko zna, možda se Fultz “magično” oporavi nakon razmjene…

 

 

22. decembar

Aktualni prvi NBA Lige, Warriorsi uskoro će moći računati na svoj najveće pojačanje ovoga ljeta. Demarcus Cousins je povređen još od prošle sezone, a Warriorsi nisu žurili s njegovim oporavkom i povratkom na teren. Nedavo je objavljeno kako će hvatati formu u G-Ligi, a prema zadnjim treninzima, čini se da je Boogie jako blizu 100%. On i Durant su igrali 1 na 1, a Boogie je bez problema poslao Duranta na parket i zakucao preko njega. Oporavak teče jako dobro i uskoro Warriorsi dobijaju veliko pojačanje.

 

21. decembar

Rocketsi su protiv Heata izgubili više od utakmice. U drugoj četvrtini, ostali su i bez Chrisa Paula. Nakon jedne polukontre, Paul se uhvatio za ložu, te nije mogao nastaviti meč. Vjerovatno je došlo do istegnuća, a DAntoni je poslije utakmice izjavio kako bi mogli biti bez Paul na duži period. Ovo je veliki problem za Rakete, jer ove sezone su na 0-5 bez Paula u postavi, a čak su i sinoć poklekli od Heata.

20. decembar

U porazu Kingsa od OKC (113 – 132) nismo gledali Bogdana Bogdanovića, koji je povredio desnu nogu i propustio je ovaj meč. Za sada ne znamo detalje o težini povrede:

19. decembar

Od početka sezona, Slovenac Goran Dragić je vukao probleme s koljenom. Propustio je nekoliko utakmica, pa se vratio, da bi onda opet morao pauzirati. Sada je objavljeno kako će morati na operaciju, te će izbivati minimalno 2 mjeseca.

17. decembar

Džanan Musa je doživeo neugodnu povredu ramena, u meču G razvojne lige. Bh. reprezentativac, i košarkaš Brooklyna, je prilikom jednog prodora nezgodno pao i povredio rame, zbog čega je morao napustiti igru u trećoj četvrtini. U tom momentu je imao 11 poena na kontu, 4 skoka i 2 asistencije. Povreda nije bezazlena i prema prvim prognozama, odustovaće sa terena najmanje mesec dana.

Nakon malo više od mjesec dana na parkete bi se trebao vratiti Rajon Rondo. Slomio je ruku na utakmici protiv Blazersa, nedavno je obavio kontrolu koja je prošla sjajno, a sada su Lakersi objavili kako se Rondo vraća na teren. To će biti kada se Lakersi vrate sa roadtripa po Istoku. Ostaje im još utakmica protiv Netsa, a Rondo bi trebao na parket protiv svoje bivše ekipe, Pelicansa koja je na programu u subotu.

 

15.decembar

Lideri Istočne Konferencije, Toronto Raptorsi iduću će utakmicu sigurno igrati bez Valančiunasa, a vrlo vjerovatno i  Siakama. Jonas je doživio težu povredu, dislocirao je palac, te mora na operaciju. Minimalno će izostati 4 tjedna s terene, a potencijalno i duže.

Siakam je prošao sa dosta lakšom povredom. Jedno od najugodnijih iznenađenja Lige, te ključan član petorke Raptorsa će izbivati s parketa samo nekoliko dana. Nezgodno je pao na leđa u prošloj utakmici, te bi ga Raptorsi mogli odlučiti odmarati iako nisu pronađena nikava oštećenja.

 

Osim utakmice, Kingsi su protiv Warriorsa izgubili i Bagleya. Tijekom drugog perioda, nezgodno je doskočio i više nije mogao nastaviti utakmicu. Otišao je u svlačionicu, te su mu već tamo obavljene prve pretrage. Vijesti nije pretjerano loše. Nije se mogao vratiti u utakmicu, a trebao bi izbivati još između 10-14 dana.

 

13. decembar

Celti su u sjajno seriji, imaju šest pobede za nizom i sada su se vratili među najbolje timove Istoka. Ovaj pobednički niz poklopio se i sa nizmo povreda i trenutno Bradu Stevensu nije na raspolaganju čak pet igrača, uključujući Haywarda, Horforda, Browna, Yabuselea i Birda… Dvojica poslednjih se na teren vraćaju tek u 2019., godini, dok se za koji dan očekuje povratak prvog trojca. No, ova serija samo je dokaz kako se Stevens može osloniti na svoje snage sa klupe sa kojima je prošle godine došao do finala Istoka:

CBSS Sport

12. decembar

Nezgodna povreda zadesila je Lou Williamsa. Bio je upitan za utakmicu protiv Rocketsa, te nije istrčao na parket, a kasnije se pokazalo da je stanje gore nego što se mislilo. Zbog povrede tetive Sweet Lou će biti minimalno dva tjedna izvan parketa. Ovo je veliki udarac za Clipperse, jer Lou je  i dalje jedan od najboljih 6. igrača Lige.

10. decembar

Boogie se vraća na parket! Warriorsi su objavili kako će poslati Cousinsa u svoju filijalu, odnosno u G-Ligu. Tamo će prisustvovati treninzima, te trenirati punom snagom kako bi uhvatio formu. Čak postoji mogućnost da Boogie odigra i koju utakmicu za Santa Cruz Warriorse.

 

9. decembar

Nuggetsi su su u seriji od dva poraza, a poslednji je stigao od slabašne Atlante. No, nije to najveći udarac za Denver. Prvo je, u porazu protiv Hornetsa, Paul Millsap polomio prst zbog čega će odsustvovati sa terena neko vreme:

A sinoć je povredu protiv Hawksa doživeo i Jamal Murray, koji je poslednje trenutke meča šepao, i još se ne zna kada će se vratiti na teren.

Nakon Harrisa, Bartona, Portera, Thomasa, Millsapa, Murray je šesti važan igrač bez kojeg je ostao trener Malone. Dakle, cela prva petorka, sa izuzetkom Jokića, sada je u outu.

7. decembar

Ekipa Pacersa bi se mogla naći u ogromnim problemima. Nedavno su objavili kako će njihov najbolji igrač Victor Oladipo morati na pauzu, kako bi sanirao povredu koljena. Prvih nekoliko utakmica su bili izgubljeni bez njega, no sada se polako privikavaju. Pacersi nisu objavili koliko će dugo Oladipo izbivati, no očekivalo se najduže nekoliko tjedana. Ali u Indianu su stigle možda i najgore moguće vijesti. Oladipu je koljeno toliko oštećeno da postoji šansa da on pauzira do kraja sezone kako bi u potpunosti sanirao povredu. Ova info još uvijek nije potvrđena od strane Pacersa, no ovo bi bio ogroman udarac za njih.

 

6. decembar

Denver je u velikoj seriji, imaju sedam pobeda za redom, i prvi su trenutno na Zapadu. No, u velikoj pobedi nad Raptorsima doživeli su veliki udarac jer se povredio Garry Harris, jedan od najboljih igrača i prvi strelac tima (17.3 poena po meču). Harris će morati na magnetnu rezonancu kojom će se utvrditi težina njegove povrede prepone i kada će se znati koliko će morati da pauzira. Ono što je dobra stvar u celoj priči jeste da se povreda ne čini težom a da Nuggetsi na ovoj poziciji imaju adekvatne zamene u vidu Malika Beasleya i Torrey Craiga, koji će sada dobiti i veću minutažu.

5. decembar

Nakon praktički više od godinu dana muke, izgleda da je napokon pronađen korijen problema i uzrok povrede Markellea Fultza. Nakon dugotrajnih pretraga, posjećivanja raznih specijalista, ustanovilo se kako Fultz ima problema sa živcem. Naime, živac između ramena i vrata mu uzrokuje bol u ramenu, te utrnuće prstiju. Zbog toga ne može pravilo šutirati, jer praktički svaki puta kada šutira on trpi bol. Ovaj problem bi trebao uskoro biti riješen, odnosno prema nekim pretpostavkama Fultza ne bi trebalo biti na parketa negdje između 3-6 tjedana.

 

4. decembar

Nakon sinoćnje pobjede protiv Hawksa trener Steve Kerr je objavio kada će moći računati na Draymonda Greena. Nije imao dobre vijesti. Green je još uvijek povređen, a na posljednjim testovima nije zadovoljio, te još uvijek nije dobio dozvolu za igranje. Sigurno će propustiti roadtrip Warriorsa po Istoku. Zbog problema s palcem Green je već propustio posljednjih 8 utakmica, iako tu trebamo ubrojiti i onu suspenziju zbog incidenta s Durantom. Najizglednije je da će se Green vratiti na parket oko 10. decembra.

 

3. decembar

Jučer su Warriorsi ostali bez Jonesa, no trebala bi se vratiti najveća akvizicija ovog ljeta. Demarcus Cousins još uvijek čeka svoje prve minute za ekipu Ratnika, a po svemu sudeći uskoro će ih dočekati. Trener Kerr je objavio kako se Boogie vraća treninzima, te od sada pa nadalje trenirati će full s ekipom. Točan datum povratka još nije poznat, no Boogie će na teren sigurno u ovom mjesecu.

 

2. decembar

Katastrofalne vesti za Warriorse, koji nikako ne mogu da se sastave ove sezone kada je zdravstveni bilten u pitanju. Taman se Curry vratio, dok se Green i posebno Cousins još čekaju, kada ih je šokirala  povreda Damiana Jonesa. On je sinoć protiv Detroita pokidao levi grudni mišić i čeka ga operacija. Postoji mogućnost da je za njega sezona završena, i da će klub morati tražiti nekoga da ga zameni.

1. decembar

A kako stoje stvari, Thunderi će još neko (duže) vreme biti bez svog najboljeg odbrambenog igrača, Andre Robersona. On se povredio u januaru ove godine, stradalo je koleno, radio je artroskopiju u maju i trebalo je da se vrati na teren tokom decembra. No, problemi u kolenu su se nastavili, i tek sredinom januara Andre će ići na procene da se vidi koliko će oporavak još trajati.

Indiana će se još neko vrijeme morati snaći bez najboljeg igrača. Objavili su kako se Victor Oladipo još uvijek neće vraćati na teren. Još uvijek osjeti bolove u desnom koljenu, te su Pacersi objavili kako će izbivati na neodređeno vrijeme. Ove sezone je odigrao 16 utakmica, a nije ga bilo na posljednjih 6 mečeva.

30. novembar

Kao da optužbe neki dan nisu bile dovoljno za Howarda. Objavljeno je kako će Dwightu ipak biti potrebna operacije zbog njegove povrede – guzice. Ima problema s gluteusom, odnosno guznim mišićem, a po svemu sudeći mogao bi dosta dugo pauzirati. Morati će obaviti operaciju, a prema prognozama neće ga biti veći dio regularne sezone. Kako su Wizardsi sada miljama daleko od playoffa, Howard bi već sada mogao završiti svoju avanturu u glavnog gradu.

27. novembar

Iako imaju Duranta, Greena i Klaya, najbitniji igrač Warriorsa je ipak Steph Curry. Bez njega su imali najgoru seriju pod Kerrovim vodstvom, nisu ličili na sebe. Iako su se trgnuli i počeli ponovno pobjeđivati, povratak njihovog kapitena će ih zasigurno jako obradovati. Steve Kerr je izjavio kako se Curry vratio treninzima, a ovih dana bi trebao početi trenirati punom snagom. To znači da bi trebao biti spreman za skori povratak, već možda i na utakmici protiv Raptorsa koja je na rasporedu za 2 dana.

 

Oporavak od povrede ahilove tetive DeMarcusa Cousinsa teče po planu, a All Star centar mogao bi se vrtiti na teren nakon Božića. Prvobitne su najave bile da bi Boogie mogao zaigrati već tokom novembra, na turneji po Istoku koja GSW predstoji, ali je za sada to pomereno.

Cousinsovo stanje bit će ocenjeno danas kada će se objaviti i tačan period njegovog povratka, a to će biti definitivno oko Božića.

23. novembar

Dok navijači Warriorsa željno očekuju vesti o njegovoj povredi i povratku na teren, Steph Curry je danas imao saobraćajnu nezgodu. Srećom bez značajnih posledica. Naime njegov Porše je dva puta udaren na autoputu u Oaklandu pred ulazak u Caldecott tunel. Još se čekaju detalji.

22. novembar

Nažalost, nastavlja se niz užasnih povreda u NBA Ligi. Nakon Laverta prošli tjedan, sada je nastradao i rookie Thundera Diallo. Dobili su Warriorse, no slično kao i Lavert neki dan Diallo je izuzetno nezgodno doskočio na stajnu nogu. Odmah je izveden s terena, no baš kao i Lavert imao je jako puno sreće.

Doktori Warriorsa su ga pregledali i ustanovili da nema nikakvih veliki oštećenja, odnosno da ništa nije slomljeno. Što je pravo čudo s obzirom kako je pad izgledao.

21. novembar

Nakon što su se razišli sa JR Smithom, Cavsi će na duže vreme biti i bez svog najplaćenijeg igrača, kevina Lova. Love koji je operisao prst na nozi još 2. novembra na teren će se vratiti tek iza Nove godine. Ove sezone odigrao je samo četiri meča, a u proseku je beležio 19 poena.

20. novembar

Markelle Fultz baš nema sreće i pino će morati raditi sa doktorima specijalizovanim za rame. Gotovo celu prošlu sezonu je odsustvovao, vratio se na kraju a početak ove sezone dočekao je kao starter. No problemi sa šutom i ramenom su se vratili. Fultz će van tima biti na neodrađeno.

19. novembar

Heat je sinoć izgubio od Lakersa, Lebron ih je uništio, ali doživjeli su još jedan veći udarac od tog poraza. Njihov ponajbolji igrač, Goran Dragić od početka sezone muku muči s desnim koljenom. Odmarao je dvije utakmice početkom ovog mjeseca, nakon toga odigrao 4 zaredom, ali problemi su se vratili. Goran se žalio da mu je koljeno opet nateklo, te je medicinski tim Heata odlučio dati poštedu na duže vrijeme. Trenutno se još uvijek ne zna težina povrede, no Goran će propustiti sigurno idućih nekoliko utakmica Heata.

 

17. novembar

Draymond Green će preskočiti večerašnji duel sa Dallasom zbog povrede prsta koju je obnovio protiv Rocketsa. Ovo je treća u poslednjih pet utakmica Warriorsa koju Draymond propušta a jednu nije igrao zbog suspenzije. Uz Greena Warriorsa neće računati (sigurno do kraja novembra) na Stepha Currya, odnosno na DeMarucsa Cousinsa.

16. novembar

Nakon visoke pobede nad Utahom, i sjajne partije koju je pružio kako defanzivno (blokada nad Favorsom je bila hit) ali i ofanzivno (i pored 13 poena, imao je par atraktivnih akcija i poteza), Luka Dončić je otišao na preglede zbog bola u ramenu. Kako su prve rezultati pokazali nije u pitanju ozbiljnija povreda, ali je Lukin nastup za naredni meč pod znakom pitanja.

15.novembar

Lakersi su u velikoj, četvrtoj uzastopnoj pobedi, ostali bez Rajona Ronda. Iskusni play je slomio ruku i prema prvim prognozama neće ga biti nekoliko nedelja:

Stanje u Warriorsima nije baš bajno, a sada je objavljeno koliko dugo će biti bez ponajboljeg igrača. Steph Curry će presjediti sigurno idućih tjedan-dva, odnosno minimalno idućih 5 utakmica. Tada će ponovno ići na preglede, da se ustanovi kada će najbolji tricaš Lige natrag na parkete.

14. novembar

Denver Nuggetsi ne samo da su izgubili četvrtu uzastopnu utakmicu, već su možda izgubili i Nikolu Jokića. Barem na jedan meč i to protiv Hawksa. Jokić je odmah nakon poraza od Houstona otišao na preglede i magnetnu rezonancu i nije utvrđena nikakva ozbiljnije povreda. No, Joker je naveden kao povređen, i odluka je trenera Malona da li će ga koristiti ili odmarati na sledećem meču.

13. novembar

Nevjerovatna sreća u nesreći. Nakon strašne povrede desnog zgloba činilo se kako će Caris LaVert morati na dužu pauzu. Izgledalo je da je zadobio sličnu povredu kao Hayward na otvaranju prošle sezone. No, detaljnji pregledi su pokazali da LaVert zapravo ništa nije slomio! Zaradio je teže isčašenje zgloba, no prema prognozama gotovo sigurno se vraća na parket već ove sezone!

 

Chicago Bullsi zasada imaju solidnu sezonu. Pozitivna stvar je sjajna igra Lavinea koji je preuzeo ovu ekipu pod svoje. No, trenutno je bez pomoći ponajboljeg igrača iz prošle sezone, Lauri Markkanena. Lauri je bio izuzetno bitan u rotaciji Bullsa, a ovu sezonu nije odigrao još niti minut igre. Ozlijedio je lakat prije 7 tjedana, a prema prognozama trebao se uskoro vratiti na parkete. Nažalost, trener Hoidberg je izjavio kako Lauri neće biti još 2-4 tjedna, kako bi bili sigurni da se 100% oporavio.

 

Sjajni mladi igrač Netsa, Caris LeVert, koji ove sezone igra u životnoj formi doživeo je neugodnu povredu protiv Wolvsa. Njega su morali da iznesu iz dvorane nakon nezgodne povrede noge krajem prvog poluvremena. U pokušaju bloka, LeVert je nezgodno pao na parket i povredio desnu nogu. Nakon kratkog pregleda lekara, Levert je na nosilima napustio dvoranu. Još se ne zna težina povrede, ali čeka ga duža pauza.

12. novembar

Rookie Nuggetsa i njihov 14. pick na ovogodišnjem draftu Michael Porter Jr zbog povrede i operacije leđa još uvek nije nastupio za svoj tim. Vreme povratka na teren još nije poznato no Porter lagano ulazi u trenažni proces. Kako pokazuje snimak sa treninga šuterski polako ulazi u formu a to je ono što Nuggetsima itekako sada treba…

10. novembar

“Ovo su teški dani za mene,” poručuje povređeni igrač Nuggetsa, Will Barton. On je povredio aduktor 20. oktobra zbog čega je morao na operaciju. Igrač koji u karijeri nikada nije bio ozbiljnije povređen, mentalno jako teško podnosi mirovanje i život bez aktivnog bavljenja košarkom. Tri sedmice nakon operacije, Barton počinje polako fizički da se oporavlja, no njegov oporavak će trajati još sigurno tri nedelje, a prva procena je da bi se na teren mogao vratiti 4 decembra.

Cavsi ne samo da su ušli u sezonu sa jednim od najgorih startova u istoriji franšize (1-10), već od starta kubure sa silnim povredama. Već od ranije je poznato da je Love out do sredine decembra zbog operacije prsta na nozi, a od nedavno su se grupi povređenih pridružili prvi play George Hil (rame), krilo Cedi Osman (leđa), i krini centar Sam Dekker (skočni zglob).

CBSSSports

9. novembar

Sinoć protiv Bucksa, Warriorsi nisu samo izgubili utakimicu. Giannis i društvo su bili dominantni kroz čitav meč, a u trećoj dionici Ratnici su doživjeli još jedan udarac. Nakon što je pokušao blokirati Bledsoea, Steph Curry je povrijedio lijevi primicač te nije mogao nastaviti meč. Zasada se još uvijek ne zna težina povrede, a Kerr je izjavio kako će Steph danas ići na detaljne preglede. Tada ćemo znati koliko će mečeva propustiti. Prve su prognoze da bi se mogao vratiti već za koji dan jer povreda nije ozbiljna. Navijači su pomalo razočarani njegovim nastupom (samo 10 poena uz loš šut iz igre) pa smatraju da se Curry na ovaj način “predao” i da nije hteo više da se nadmeće. Na ovom meču se osetilo odsustvo Draymonda Greena i njegovog učinka u odbrani a prema prognozama trebalo bi da se vrati u ponedeljak protiv Clippersa.

 

Knicksi su u ovu sezonu ušli s osvježenom i pomlađenom ekipom. Ulogu vođe je trebao preuzeti Porzingis, no on se još uvijek oporavlja od teške povrede. Sredinom prošle sezone je doživio puknuće ligamenata, a još uvijek nije niti blizu oporavka. Čak je upitno i da će se vratiti ove sezone. Trener Fizdale je izjavio kako još uvijek trenira s laganim intenzitetom, šuterske vježbe i lagano rastrčavanje. To znači da mu još uvijek slijedi dosta dugi put do potpunog oporavka.

 

8. novembar

Iako je iz prve činilo kako je Westbrook doživio tešku povredu, na kraju se ispostavilo da je samo lagano uganuće. Usporena snimka je pokazala da je West dobrano iskrenuo zglob, no srećom ništa nije slomljeno, te bi se uskoro trebao vratiti na parkete. Još uvijek se ne zna točan datum, no Thunderi se boje da West ne obnovi povredu, tako da će ga polako uvoditi na parkete.

 

6. novembar

Ekipa Kingsa odlično gura u ovoj sezoni, a to sve rade bez pomoći ponajboljeg igrača iz prošle sezone. Bogdan Bogdanović nije odigrao niti jedan minut NBA košarke ove sezone, a Kraljevi ga čekaju od početka sezone. Čini se da su ga dočekali. Bogi je zaliječio povredu i izjavio je kako bi htio igrati već iduću utakmicu protiv Raptorsa.

Zasada još uvijek nije sigurno hoće li mu liječnički tim dopustiti igranje, to će biti odlučeno prije same utakmice. No, Bogi je sigurno na terenu za koji dan. Pojačati će Kingse koji će s njim u petorci biti puno opasniji.

 

Krilni centar Nuggetsa mogao bi propustiti večerašnji dueal sa Memphisom zbog povrede skočnog zgloba koju vuče već neko vreme. Millsap je odigrao prošli meč protiv Celta, i to bez ograničenih minuta iako je bio po povredom, a njegov status za večerašnji meč je pod znakom pitanja.

5. novembar

Thunderi su taman uhvatili seriju, a Westbrook je proglašen igračem nedelje na Zapadu, kada ga je u sinoćnjem duelu sa Pelicansima zadesila nova povreda. Westbeast je nezgodno doskočio i opasno iskrenuo skočni zglob. Kako su inicijalni nalazi pokazali u pitanju nije lom, ali je neizvesno koliko će OKC ostati bez Thundera:

4. novembar

Luka Dončić propustio je nedeljni trening sa svojim timom zbog lakše povrede skočnog zgloba. Još uvek nije poznato koliko će Slovenac odsustvovati zbog povrede, ali je njegov nastup na narednom meču Mavsa do daljeg upitan.

2. novembar

Nakon što je ubacio 50 poena i stigao do rekorda karijere, Rosea je trebao čekati veliki dvoboj s Ratnicima i Curryem. Nažalost izdržao je samo 5 minuta na terenu prije nego što je morao izaći. Opet zbog povrede. Odigrao je samo 5 minuta i povredio je zglob, te nije mogao nastaviti utakmicu. Još uvijek se ne zna koliko će izbivati, Wolvesi će uskoro izbaciti više informacija.

1. novembar

Utah će najmanje jedan meč igrati bez svog najubojitijeg igrača, Donovana Mitchela koji će pauzirati zbog povrede zadnje lože. Prema prvim prognozama na parket se vraća 3 novembra.

29. oktobar

Rookie Nuggetsa, Michael Porter Jr. neće biti spreman za igračke izazove najmanje do 9. novembra. veliki potencijal i pick Denvera sa ovogodišnjeg drafta imao je velikih problema sa leđima zbog čega se u međusezoni podvrgao operaciji. Kako stvari stoje trebaće još vremena do potpunog oporavka.

Problemi ne staju za Cavse, a nakon Lua koji je dobio otkaz, tim je ostao i bez glavnog igrača Kevina Lova. kako prenosi ESPN, on će pauzirati sigurno do 20. novembra zbog povrede palca leve noge. Cavsi su krenuli katastrofalno, a 0-6 su trenutno, a Love koji je letos potpisao ugovor na 120 miliona za 4 godine u ovoj sezoni beleži 19 poena i 13,5 skokova, uz loših 32% šuta iz igre.

28. oktobar

Giannis Antetokoumpo igrao je u trjumfu protiv Magica samo 19 minuta. Greek Freak je doživeo klasični nokaut kada ga je Aaron Gordon zakačio laktom i patosirao. Za sada Giannis nije na listi povređenih ali bi stručni štab Bucksa mogao da ga ocmara zbog predostrožnosti.

Bullsi u solidno otvorili sezonu, obzirom na brojne nedaće sa povredama koje su ih zadesile na početku sezone. Gotovo je sigurno da u naredne 2-3 nedelje neće moći računati na Krisa Dunna i Bobby Portisa, koji su out zbog povrede kolena, Lauri Markkanen će zbog lakta pauzirati nešto duže, dok se početkom novembra očekuje povreda Denzela Valentina:

27. oktobar

Pelicansi po drugi put u svojoj istoriji ulaze sa scorom od 5-0 u svoj šesti meč sezone. No, večeras za Nikolu Mirotića i ekipu neće biti lako protiv Jazza jer pod znakom pitanja je nastup Anthony Davisa, nešto je izvesniji nastup Juliusa Randlea, dok je Miller Darius out zbog povrede:

26. oktobar

Loše vesti za Rocketse. Uz loš start (1 pobeda i tri poraza), suspenziju Chrisa Paula (2 utakmice), sada su ostali i bez Jamesa Hardena koji će zbog povrede butnog mišića morati mirovati najmanje nedelju dana. Sam pogled na spisak povređenih u Houstonu ne daje puno optimizma za fanove koji su izuzetno razočarani startom ove sezone:

CBSS Sport

25. oktobar

Kevin Love propustiće večerašnji duel sa Pistonsima. Kako su objavili Cavsi na svom Twitter profilu, u pitanju je povreda stopala. Love se povredio na poslednjoj utakmici sa Netsima, no povreda nije teže prirode i nije neophodna duža pauza.

Sunsi baš nemaju sreće. Tek što se vratio na teren, i uhvatio formu, Devin Booker će ponovo na pauzu zbog lakše povrede. Ovoga puta pauza će biti kraća, a predviđa se da će pauzirati 2-3 dana.

24. oktobar

Bullsi baš nemaju sreće, nakon Markkanena, sada im se ponovo povredio i prvi play Kris Dunn. On će zbog povrede kolena odsustvovati najmanje do 21 novembra.

23. oktobar

Nuggetsi će barem šest nedelja igrati bez svog bitnog all round igrača, Willa Bartona koji je u meču protiv Sunsa osetio bol u predelu kuka zbog čega je propustio meč sa Warriorsima. Barton je podvrgnut operaciji i prema prvim prognozama neće biti na raspolaganju ekipi čak 6 nedelja.

Wolvesi nisu u najboljoj poziciji ove sezone. Raskol je u ekipi, a sada se moraju nositi i s povredama. Butler je već jednu utakmicu odmara, a sada će i Wiggins presjediti koju. Na utakmici protiv Pacersa povrijedio je butni mišić, a prema prvim prognozama neće dugo pauzirati. Vrlo vjerovatno propušta jednu ili dvije utakmice, a tako će prekinuti drugi najduži aktivni niz odigranih utakmica u NBA. Na prvom mjestu je KAT.

 

21. oktobar

New York je osim poraza protiv Bostona ostao i bez važnog mladog igrača, Kevina Knoxa koji je napustio meč zbog povređenog zgloba.

Ben Simmons je zbog problema sa leđima napustio sinoćni meč sa Magicom u 7 minutu i više se nije vraćao. Ne zna se još koliko je ozbiljna povreda i koliko će odsustvovati:

20. oktobar

Boston večeras igra u protvi Knicksa bez Gordona Haywarda. Zbog povrede članka, krilo Celta propustiće večerašnji meč, a po njegovim nastupima u prva dva meča sezona čini se da nije još uvek maksimalno spreman za najveće izazove:

Sezona nije počela najbolje za Thundere. Izgubili su prve dvije utakmice u ovoj sezoni, a njihov najbolji igrač Westbrook nije blizu povratka na teren. Procjenjivalo se kako bi mogao propustiti nekoliko prvih mečeva, no trener Donovan je izjavio kako West još uvijek nije spreman za pun intenzitet treninga. Zasada samo radi vježbe 5 na 0, tj bez kontakta, tako da će sigurno još koji tjedan biti izvan pogona.

 

Nema mira za ‘međede’. Nikako da budu zdravi i kompletni. Kako su javili iz Memphis Marc Gasol je van trenažnog procesa zbog problema sa leđima i verovatno neće igrati u narednom meču.

19.oktobar

A Sunsi zs sada ostaju bez svog prvog centra. Ayton je na poslednjem treningu iskrenuo zglib i kako stoje stvari neće igrati protiv Denvera:

17. oktobar

Tokom pauze između dve sezone, Bogdan Bogdanović je nakon reprezentativnih nastupa otišao na operaciju kolena i od nje se još uvek oporavlja, zbog čega će propustiti otvaranje sezone. Počeo je sa laganim trčanjem, no spreman za mečeve biće tek za 2-3 nedelje. Predviđa se da bi mogao na teren da se vrati 7. novembra.

 

16. oktobar

  • Otvaranje NBA Lige će biti uskraćeno za nastup Russella Westbrooka. West je već prije nekog vremena najavio operaciju koljena, a nagađalo se kako propušta početak sezone. Stigla je službena informacija iz tabora Thundera, te West sigurno neće igrati protiv Ratnika na otvaranju. Propustiti će sigurno još koju utakmicu, no zasada nije objavljeno dokada će pauzirati.

  • S njim će “u odijelu” biti i Andre Robertson, koji se i dalje oporavlja od povrede koljena.
  • Ratnicima će faliti Cousins kojega nema do Allstara, ali izuzev njega su potpuno spremni.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vežite se, polećemo! - Ostatak Sveta
  2. Genijalni Rondo, Warriorsi potučeni na domaćem terenu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*