Legenda dobila svoj teren u Argentini!

Clutch points

Izvor: Pod obručem

Košarkaški Maradona dobio svoj teren u rodnoj Argentini!

Najtrofejniji neamerikanac svih vremena. Jedan od samo dva igrača u istoriji košarke koji je osvajao Olimpijadu, Euroligu i NBA titulu. Kralj instinkta na terenu. Čovjek koji ni sam ne moze da predvidi svoje poteze u igri. Iz zemlje fudbala došao je najbolji internacionalni bek u NBA ikada – Manu Ginobili.

Ono što priznanja i titule ne opisuju je način na koji je Ginobili igrao. Teško se sjetiti beka koji je igrao sa više hrabrosti. Ginobili na terenu ne osjeća strah, ne boji se greške, ne boji se neuspjeha. Njegovi driblinzi iza leđa u punoj brzini između tri igrača, provlačenje lopte kroz noge protivnicima u kontri, ukršteni dvokorak kojem se nemoguće postaviti za faul u napadu, trojke preko ruke u ključnim trenucima su nešto što će svaki ljubitelj košarke pamtiti.

Svojevremeno je čuveni novinar Jack McCallum o Ginobiliju napisao: “Ginobili nije zaštitno lice Spursa. To je bezizražajni pogled Tima Duncana ili ljutiti Gregg Popovich ili osmijeh Tony Parkera. Ali Cojonesi(u prevodu Mudonja) tima? To je bez sumnje Manu. On uvijek želi loptu kada je gusto.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*