Povratak najvećeg ‘ratnika’

screenshot

Play i legenda GSW-a, Steph Curry se posle četvoromesečne pauze i 58 propuštenih mečeva vratio na teren, ali nije mogao da pomogne svom timu da izbegne poraz od šampionskog tima Toronta – 121 – 113.

Warriorsi su pred svojim navijačima pružili jak otpor ekipi iz Kanade, međutim, oslabljeni neigranjem Thompsona i Greena nisu mogli do kraja pariraju Raptorsima.

Curry je duel završio sa 23 poena (6/16 iz igre, 3/12 za tri, 8/8 slobodna bacanja) i po 7 skokova i asistencija za 27 minuta, i bio je najefikasniji u timu Warriorsa:

Steph Makes His Return!

Watch as Stephen Curry makes his return to action against the defending champion Toronto Raptors!

Posted by NBA on Thursday, March 5, 2020

Avantura u G ligi

Curry je pre povratka u NBA, jedno vreme proveo i u Razvojnom timu Warriorsa.

Nekoliko dana je potrajala Curryeva avantura u GLigi. Na treningu je pokazao da je spreman, te ga već večeras možemo očekivati na parketu. I to protiv njegovih najvećih mušterija – Toronto Raptorsa. U svojoj karijeri Curry baš protiv Raptorsa ima najveći prosjek poena, asista, te ima najveći postotak šuta.

Vratio se punim treninzima prije nekolko dana, ali ipak je odgodio svoj povratak. Početkom mjeseca, točnije protiv Wizardsa se trebao vratiti na parket, no štab Warriorsa je to ipak odgodilo. Htjeli su odraditi još neke provjere, poslali su ga zato u Gligu.

Curry je ponovno onaj stari

-“Curry izgleda kao onaj stari.”- kratak i jasan je bio Jeremy Pargo nakon prve trening/utakmice sa Santa Cruz Warriorsima. Currya su poslali u Gligu kako bi se polako vratio u formu. Trenirao je s njima neko vrijeme, a sada su odigrali i trening-utakmicu. -“Ubacio je neke šuteve koje samo Curry ubacuje. To je njegova igra i uvijek će biti nevjerovatan u tome. Njegovo samopouzdanje dovoljno govori.”-

Koliko su porazi bili rijetki prošlih sezona, ove godine tako su rijetke pobjede. Warriorsi su toliko pogođeni povredama da protiv Sunsa nisu imali niti jednog jedinog playmakera na rosteru. Svi su povređeni, a onaj koga se najviše čeka, Steph Curry, ipak je odgodio svoj povratak na parkete.

Odigrao je samo 4 utakmice ove sezone, slomio ruku i odtada ga nema na parketu. Što je i razumljivo, jer Warriorse ove sezone pucaju na što višlji izbor na draftu. Zasada im “sjajno” ide, porazi se nižu, a Kerr i ostatak štaba nema namjeru požurivati Stepha da se vrati na parket. Ma koliko god on to želio. Rizik je u ovoj situaciji totalno nepotreban. Za Klaya je već odlučeno kako propušta sezone, iako bi se teoretski mogao vratiti pred sam playoff, da su ga Warriorsi izborili.

Prema Kerru, Curry se potpuno oporavio od povrede ruke, no fizički još nije spreman i to je glavni razlog zašto ga još nema na parketu. -“Imamo 0% brige oko toga dali će se ponovno ozlijediti. Povreda je bila gadna, imao je i sitno oštećenje živaca, što zvuči grozno. No, Steph se navikao, oporavio u potpunosti no bojim se da kondicijski još nije spreman za utakmice. To je jedini i glavni razlog zašto ga još nema na parketu. Posljednja dva tjedan pokušava vratiti kondiciju, no limitiran je na samo 2 treninga, što nikako nije dovoljno. Idealna opcija bi bili Santa Cruz u GLigi. Tamo ga čeka odlična grupa momaka koji su na polovici svoje sezone. To je bolje rješenje za njega u početku.”- rekao je Kerr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*