“Harden je najteži igrač za čuvanje, ikada”

Wikimedia Commons

Velike polemike su se vodile oko MVP nagrade proteklih sezona. James Harden ili Lebron James, a zatim James Harden ili Giannis Antetokoumnpo.. James je imao vjerovatno najbolju sezonu karijere dotada, no Harden je imao jednu od najboljih napadačkih sezona u povijesti Lige. Učinkovitost mu je na sjajnim razinama, prvi je strijelac Lige, te je zabio uvjerljivo najviše koševa iz izolacije u Ligi. Dominira u napadu, jednostavno ga je nemoguće čuvati. To je na kraju i potvrdio osvajanjem MVP naslova.

Brada je samo nastavio tim putem, te se usudimo reći da je čak u drugoj sezoni bio nešto bolji. U teškom periodu za Houston koji je bio pogođen povredama, Harden je izvukao ekipu iz ponora. Istina, nekima se možda i ne sviđa što Harden igra isključivo izolacije, no ne može se poreći da je trenutno najbolji napadač Lige. Ekipa često bacaju i po 2,3 igrača na njega, no Harden samo trpa. Njegov niz od 30+ poena je trajao preko 30 utakmica, te se tako smjestio odmah iza Wilta.

Ekipe na razne načine pokušavaju zaustaviti Bradu, a čini se da lijeka nema. Jazz je to najbolje osjetio u prve dvije utakmice playoffa. Rocketsi su relativno lagano dobili obje utakmice, a Brada je dominirao. Još jednom je Sir Charles bio oduševljen s Bradom.

Grk ga je prestigao u samom finišu za MVP nagradu, njegovi Bucksi su bili najbolja ekipa Lige, dok je Giannis bio jedan od najdominantnijih igrača u Ligi. Ne bi bilo nezasluženo i da je Harden pokupio titulu. Nevjerovatne napadačke partije nizale su se jedna za drugom. Zabijao je kroz sezonu na sve moguće načine, od trojki, ulaza sve do njegovog poznato step backa. Pokazao je zašto je najbolji napadač Lige.

Ove sezone Harden je pomalo izgubio konsatntu. Prečesto je imao partije gdje se propisno ispromašivao. Valja izdvojiti meč protiv Thundera (1/17 za tri), Pelicansa (2/18 za tri) ili Netsa (2/16 za tri). Privikavanje na Westbrook je trajalo dosta dugo, a Morey je kao što svi znamo odlučio povući nevjerovatan potez. Riješili su se centara i krenuli u isključivo small ball. Tek je krenulo, prava je šteta što nećemo vidjeti kako bi to izgledalo u doigravanju.

Zašto Rocketsi nikada neće biti šampioni?

Usprsko svemu ovome Harden je većini NBA igrača najteži igrač za čuvanje. Posljednji u nizu koji je to potvrdio je ponajbolji obrambeni Lige, Jimmy Butler. -“James Harden. James Harden za pobjedu. Kažem vam…”- izjavio je Butler na pitanje kome bi išla lopta u posljednjim sekundama utakmice.

Mlada nada Pelicansa, a i sam MVP (ali Ljetne Lige) Josh Hart izdvaja Hardena kao uvjerljivo najtežeg igrača za čuvanje u Ligi. -“Hardena je sigurno najteže čuvati. Čuvao sam Lebrona, čuvao sam KD-a i Davisa. Harden je najspretniji od svih, a uz to je i jako pametan. Moraš se moliti Bogu da ne primi loptu.”-

 

S tom konstatacijom se slaže i “veliki brbljavac” Sir Charles Barkley. U emisiji NBA on TNT koju vodi zajedno sa Kenny Smithom i Shaqom Barkley je čvrsto uvjeren kako je Harden najbolji napadač, ne samo ove sezone, već u povijest Lige. Na pitanje tko je najbolji napadač Bryant, Jordan, Gervin , Durant ili Harden, Charles nije nimalo dvojio. -“Mislim da je Harden čovjek kojega je najteže čuvati u povijesti Lige.”- rekao je Barkley.

I bivši trener Wolvesa Thibodeau je izjavio kako nema ideju kako zadržati Hardena. -“James je jednostavno takav igrač. Gledamo to cijelu godinu. Jako ga je teško čuvati. Praktički ga moraš čuvati s čitavom ekipom. Nije samo to što ubacuje poene na razne načine, već i njegove playmakerske sposobnosti. Zapravo sve što radi u napadu.”- rekao je Thibs poslije poraza njegove ekipe.

Brada je samo nastavio ovim putem i ove sezone, te se usudimo reći da je čak i bolji nego prošle. U teškom periodu za Houston koji je bio pogođen povredama, Harden je izvukao ekipu iz ponora. Istina, nekima se možda i ne sviđa što Harden igra isključivo izolacije, no ne može se poreći da je trenutno najbolji napadač Lige. Ekipa često bacaju i po 2,3 igrača na njega, no Harden samo trpa. Njegov niz od 30+ poena je trajao preko 30 utakmica, te se tako smjestio odmah iza Wilta.

Ekipe na razne načine pokušavaju zaustaviti Bradu, a čini se da lijeka nema. Jazz je to najbolje osjetio u prve dvije utakmice playoffa. Rocketsi su relativno lagano dobili obje utakmice, a Brada je dominirao. Još jednom je Sir Charles bio oduševljen s Bradom.

MVP nagrada mu s smiješi, a čini se da bi i Rocketsi mogli daleko u ovogodišnjem playoffu. Ako ništa drugo, sigurno će biti dostojan protivnik Warriorsima.

1 Trackback / Pingback

  1. Najvruća "haubica Lige" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*