“Ne znam hoću li biti tamo. Toliko mržnje, pretnji smrću sam dobio zbog njih…”

Screenshot/Twitter

“Otišao sam kao slobodni agent i otišao sam zato što je bilo mnogo nerešenih problema koje tim nije uzimao u obzir ili nije bio spreman da promeni“, rekao je nedavno Ray Allen o svom odlasku iz šampionskom tima Bostona u Miami, što su mu zamerili nekadašnji saigrači ali i fanovi Bostona.

“Oni (Garnett i Pierce) su me odstranili iz ‘velike trojke’, posle su rekli mnogo negativnih stvari o meni, a ja nijednu negativnu o njima. Bilo je teških vremena, prošli smo kroz mnogo toga, ali to ne menja ono što smo postigli. Samo su me zabolele neke stvari koje su izrečene“.

Allen je i dalje, devet godina nakon ovoga i dalje ogorčne i ljut na svoje nekadašnje saigrače.

“Prošlo je devet godina, toliko je mržnje bilo upućeno ka meni od navijača Bostona, pretnje smrću. Ne znam hoću li biti tamo, za to je potrebno da Kevin i ja obavimo razgovor“, zaključio je 44-godišnji Allen koji još nije siguran hoće li prisustvovati ceremoji penzionisanja Garnettovog dresa koja je najavljena za sledeću godinu.

Prijem u Kuću slavnih

Sutra će možda i najbolji šuter u povijesti Lige postati novi član Kuće Slavnih. Ray Allen je u dresovim Bucksa, Celticsa i Heata rešetao protivnike izvana, uz savršen izbačaj i nevjerovatnu preciznost.

Osvojio je dva naslova prvaka. Prvi je stigao s Keltima u kojima je činio Veliku trojku (četvorku) s Garnettom i Pierceom (i Rondom). Nakon što su uzeli naslov, brzo su se raspali, tj Ray je bio prvi koji je otišao i to u konferencijskog rivala Miami Heat. Odtada odnosi ove četvorke su dosta nategnuti. Garnett mu nikako nije uspio oprostiti, a čini se da se i Allen polako pomirio s tim. Izjavio je tada da ne očekuje da mu itko čestita iz bivše šampionske ekipe.

 

Memoari

Nedavno je Allen izdao i svoju knjigu. U memoarima nazvanim „From the Outside: My Journey through Life and the Game I Love“  Ray Ray pomno objašnjava svoj košarkaši put. Dotakao se srednje škole, sveučilišta i na kraju onog najzanimljivijeg same NBA Lige. Posebno poglavlje u ovoj knjizi su zaslužili njegovi suigrači iz šampionske ekipe Kelta.

Prvo se uhvatio Kevina Garnetta, koji je i sam kao i Ray (u najmanju ruku) osebujna ličnost. Ray je jednom na pripremama u Rimu 2007. godine radio jedan dribling na zagrijavanju, nešto što je prakticirao čitavu karijeru. Kevin mu je u to prišao i rekao:

“Nećeš to više raditi.”

Ray je u momentu poludio i rekao kako mu neće on govoriti šta da radi. Nakon toga su otišli na večeru kako bi izgladili odnose. Nakon što je stigao račun Kevin je rekao kako će on platiti jer sigurno daje bolje napojnice nego Ray.

“On uopće nije ni znao kakvu napojnicu ja dajem, no morao je dokazati kako je jači od mene i u tako malim i nebitnim stvarima,” napisao je Allen. Iako su imali nesuglasice, Ray je napisao kada bi birao idelanu ekipu i suigrača, Kevin bi mu sigurno bio prvi izbor.

Dotakao se i Ronda koji je zapravo bio najglasniji u svojim napadima na Allena.

“Rondo je bio igrač koji je htio biti vođa, a da to ne zasluži. Nekoliko godina nakon naslova (2010-11 sezona) došao je u svlačionicu i rekao čitavoj ekipi kako nas je on nosio do naslova 2008. godine. Svi smo bili šokirani”.

Tu su zapravo počeli problemi između Ray i Ronda, a kasnije je dodao kako je Rondo nekoliko puta trebao biti tradan no to se nikada nije ostvarilo. Posljednji put je bilo baš te sezone, kada je Chris Paul trebao stići u Kelte. No Rivers je otkazao trade. Trener Pelicansa (tada Hornetsa) je bio Monty Williams. Rivers mu je bio mentor i kako je znao Ronda u dušu mislio je kako će raditi velike probleme Montyu.

“Jednostavno to nije mogao napraviti svom učeniku i trade je otpao,” kaže Ray.

Nije se dugo trebalo čekati na Rondov odgovor.

“Samo želi pozornost. Već je nekoliko sezona u mirovini i sada ponovo želi biti bitan. To ljudi rade kada im treba novac. Mogao me jednostavno nazvati i reći u čemu je problem. Bez ikakvih problema,”– izjavio je Rondo nakon što su detalji knjige izašli u javnost.

“Mislim da će mi morati platiti nešto od prihoda za te knjige, koliko puta me spominje,” ironično je dodao Rondo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*