Charles ‘Stena’ Oakley kinji Scottie Pippena

screenshot / youtube

Charles Oakley je jedno od zaštitnih lica Knicksa, onih iz 1990-ih koji su činili sam vrh NBA košarke. Beskrompromisan na terenu, igrač sa mudima i dugim jezikom. Karijeru je počeo u Bullsima gde je igrao od 1985 do 1988 da bi potom otišao na 10-godišnju odiseju u New York.

Netom kruži snimak kako Oakley, tada već dve sezone u NBA i u Bullsima, ‘uči pameti’ novajliju, Scottie Pippena koji je kao 5. pick u Bullse stigao leta 1987:

Čarls Oukli je imao poseban tretman za rukija Pipena.

Posted by NBA Serbia on Tuesday, April 21, 2020

Oakley je u karijeri beležio 9.7 poena, 9.5 skokova i 2.5 asistencije. Bio je samo jednom All Star i najbolji odbrambeni igrač (1994). Tokom te godine, u kojoj su Knicksi igrali veliko finale sa Rocketsima (koje su izgubili), Oakley je odigrao svaku regularnu i play off utakmicu, a sezonu završio sa 107 nastupa – sve kao starter.

Naspram njega, Pippen je obeležio ne sam jednu košarkašku epohu već i istoriju NBA. U Bullse je stigao 1987 ,dve godine nakon Oakley sa kojim je svlačionicu delio jednu sezonu. U Chicagu je ostao 11 godina, ostalo je istorija. 6 prstenja, 7 puta All Star 3 puta prva petorka NBA, 8 puta u prvoj odbramneboj petorci lige. 16. 1 poen, 6.4 skoka i 5.2 asistencije u proseku.

1 Trackback / Pingback

  1. Kinjio saigrače, tukao protivnike, bio telohranitelj Michaelu Jordanu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*